De Kampanje heeft komend seizoen een gevarieerd programma met uiteenlopende artiesten. Voor Texelaars vaart na afloop een extra boot.
De Kampanje heeft komend seizoen een gevarieerd programma met uiteenlopende artiesten. Voor Texelaars vaart na afloop een extra boot.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

"Texels" theaterprogramma De Kampanje

Aankondiging

Theater De Kampanje in Den Helder organiseert het komend seizoen weer een serie shows. Voor Texelaars vaart er na afloop van onderstaande voorstellingen een extra boot terug naar Texel. Wie er naar eentje wil kan online kaarten reserveren. Het formulier staat op de website van de Kampanje. Uiterlijk reageren vóór 30 april 2017.

Als er meer dan 75 kaarten per voorstelling worden aangevraagd, wordt met TESO gekeken of na afloop van de voorstelling een extra boot terug vaart vanuit Den Helder. Contactpersoon Rosa Harbers van Texels Welzijn vertrekt als laatst uit het theater (als de kapstok met jassen voor Texelaars leeg is). Zij geeft dan het sein dat de boot kan vertrekken. Iedereen gaat op eigen gelegenheid naar de Kampanje (op Willemsoord) en gaat ook op eigen gelegenheid weer terug naar de boot.

Programma:

27 mei 2017: Marc Marie Huijbregts

Marc-Marie is terug. Eerder dan hij zelf had gedacht. Hij kon niet langer wachten. Heeft dingen te vertellen. Over zijn omgeving, zijn familie, zijn werk en over zijn leven. Het leven dat ons allemaal tekent. Ook Marc-Marie. Hij is getekend.

28 oktober: Liesbeth, de musical

Een ongelofelijk levensverhaal. Een ongelofelijke carrière. Een intens verhaal over een vrouw die alles overwon. Moeder, minnares, maar bovenal artieste. Met liedjes van Shaffy, Theodorakis, Piaf en Brel.

11 november: Sanne Wallis de Vries

Onrust weg, alles opgeruimd, wekelijkse yogalesjes, problemen die nogal triviaal zijn, twee kinderen en een man die ook wel klaar zijn en naar wie ze kan kijken zonder weer iets moeilijks te denken.

16 november: Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

Iedereen kent de bekende nummers als: 'Op een mooie Pinksterdag', 'Margootje, 'Wat voor weer zou het zijn in Den Haag' en 'Vluchten kan niet meer'. En dit is slechts een klein deel van het ongelofelijke repertoire van Annie M.G. Schmidt.

17 november: Speelman & Speelman

De behoefte bij de Haarlemse broers is groot: het moet er allemaal uit. Na tien jaar blikken Daan en Joost Speelman terug op hun carrière op de planken, een decennium vol succes en tegenslagen. En het gaat er op deze "trip down memory lane" muzikaal en humoristisch aan toe.

10 december: Rhythm of the Dance / The Christmas Show

De voorstellingen onderscheidt zich van andere Ierse shows, zowel qua inhoud als dynamiek. De cast bestaat uit jonge dansers en danseressen.

13 januari: OG3NE / Succestournee 2017/2018 (reprise)

Lisa, Amy en Shelley gaan naar het Songfestival. "Wij gaan er alles aan doen om Nederland trots te maken en de titel naar ons land te halen. Tevens willen we een lach van trots op het gezicht van onze moeder toveren."

24 januari: The Analogues / The white album

Deze Nederlandse band speelt later werk van The Beatles op de originele (analoge) instrumenten live. The Beatles zelf hebben deze albums nooit live gespeeld.

3 februari: Creedence Clearwater Revival Tribute / The Fortunate Sons

Eind jaren zestig was CCR één van de populairste rockgroepen met hits als: Bad Moon Rising, Proud Mary en Down On The Corner. De Amerikaanse formatie The Fortunate Sons brengt het legendarische geluid van hun idolen terug.

8 februari: Tineke Schouten

Het maken van keuzes, we doen het iedere dag. Over welke kleur sokken je draagt, tot ingrijpende zaken als het opzeggen van je baan. Tineke Schouten kijkt naar de keuzes die ze zelf in de loop van haar leven maakte.

16 februari: Harrie Jekkers & Klein Orkest

Harrie Jekkers heeft de smaak weer te pakken! Na een sabbatical van 14 jaar, gevolgd door de succesvolle voorstelling Jekkers & Jeroen, wil hij nog één keer terug naar zijn muzikale roots.

22 februari: Nick & Simon

Precies op het moment dat de mannen hun zevende studio album lanceren, gaan ze ook weer op tournee door de theaters. Het is dus een perfecte gelegenheid om het gloednieuwe werk voor te stellen, met uiteraard de bijbehorende anekdotes.

9 maart: Herman van Veen

Herman van Veen speelt viool, zingt, schrijft, durft, componeert, regisseert, bloost, acteert, schildert en is activist voor de rechten van het kind. Met wapperende broeken, roze brillen- en truien, breedgerande hoeden, om elke schouder een gitaar en iedereen had haar.

16 maart: Pieter Derks

Vriendelijk van toon, maar vol scherpe grappen en confronterende vragen. Altijd fris commentaar op het laatste nieuws van de dag, maar ook met mooie liedjes en fantasierijke verhalen. Hij plaatst de wereld in andere verhoudingen.

17 maart: Het Groot Niet Te Vermijden

Al meer dan 25 jaar staat Het Groot voor humor, goede muziek, theater en muzikale grappen. Messcherp of met een baard… Louis, Chris, Peter, Jochem en Sjoerd gaan geen instrument of genre uit de weg.

28 maart: My Fair Lady

Een excentrieke professor neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong.

4 april: Chippendales

Al meer dan 35 jaar staat een show van de Chippendales garant voor een avond vol onweerstaanbare verleiding met maar één doel: het plezier van het vrouwelijk publiek.

5 mei: Trijntje Oosterhuis

"Ik doe alleen dingen waar ik me goed bij voel en die me raken". Het is het levensmotto van Trijntje Oosterhuis, één van de meest veelzijdige en beste zangeressen van ons land.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30