Dit artikel is geschreven door
Job Schepers
Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Proeflokaal De Koog smaakt naar meer
AlgemeenEen goed Texels biertje, een hapje en goede service. Proeflokaal De Koog, een Texelse bierproeverij die gisteren haar eerste editie kende, is voor herhaling vatbaar.
Foto: Henk Bolink
In acht restaurants konden de deelnemers kennismaken met verschillende Texelse bieren. Bij de bieren werd een hapje geserveerd. Zo kreeg men bij Eigeweis een heerlijke zelfgemaakte bonbon en koos Eetcafé Sjans met succes voor kokkels. Bij Genieterij 't Plein was de bediening goed voorbereid en werd lezing gegeven over de oorsprong van het geserveerde Goudkoppe. Naast de al genoemde restaurants namen cafés Bilder, Geen Idee, De Kuip, De Jutter en Onder de pomp deel aan Proeflokaal De Koog, een initiatief van De Koog Leeft! H.E.K - de overkoepelende organisatie van de horeca in de badplaats- kijkt tevreden terug op de eerste editie die naar eigen zeggen door zowel toerist als Texelaar bezocht werd.
Het was sowieso en dag waarop De Koog zichzelf goed liet zien. Nederlands bekendste weerman Piet Paulusma was in het dorp voor opnames van het weerbericht. Hij knoopte er direct een bezoek aan café De Jutter aan vast. Zijn goede vriend Tjeerd Henstra is eigenaar van het café en nam gisteravond de videoclip van zijn nieuwe nummer Speel de clown op. De kans om daar bij aanwezig te zijn, liet Paulusma niet aan zich voorbij gaan.