Ribhouse Texel moet van de rechter naar de oorspronkelijke crèmekleur.
Ribhouse Texel moet van de rechter naar de oorspronkelijke crèmekleur. Foto: Facebook Ribhouse Texel.

'Ribhouse' snel terug naar Langeveld

Juridisch

Restaurant 'Ribhouse Texel' in De Koog komt definitief op korte termijn terug in handen van Frits Langeveld. Donderdag verloren uitbaters Paul en Rosalinda van Dijk de spoedprocedure die zij bij de rechtbank in Alkmaar hadden aangespannen om de ontruiming uit te stellen.

Met het spoedgeding hadden zij gehoopt van de rechter uitstel te krijgen tot het moment dat in hoger beroep een definitief oordeel over de kwestie is geveld. Het hoger beroep spanden zij eind maart aan, nadat de rechter Langeveld permissie had gegeven het huurcontract per direct te ontbinden.

Langeveld wilde de samenwerking beëindigen omdat Van Dijk financiële afspraken niet zou nakomen, als gevolg waarvan over 2015 en 2016 een huurschuld van bijna 80.000 euro was ontstaan. De rechter stelde hem in het gelijk, waarop Van Dijk onmiddellijk hoger beroep aantekende tegen het vonnis. Omdat Langeveld in afwachting daarvan weigerde de ontruiming uit te stellen, zag Van Dijk zich ook genoodzaakt een spoedprocedure aan te spannen om in het restaurant voorlopig de scepter te kunnen blijven zwaaien.

Het spoedgeding is een kansloze missie gebleken. De rechter wees donderdag al zijn eisen integraal af. Hierdoor moet Van Dijk het restaurant direct na het komende paasweekeinde hebben ontruimd en overdragen aan Langeveld. Ook moet hij de gevel – die hij onlangs nog antracietgrijs schilderde - weer terugbrengen in de oorspronkelijke crèmekleur.

Als Van Dijk het hoger beroep in de zaak doorzet, dan behandelt het gerechtshof in Amsterdam de kwestie vermoedelijk in de loop van komende maand. Medio juni kan er dan een uitspraak liggen. Daarnaast loopt er nog een procedure bij de rechtbank in Alkmaar, die hoofdzakelijk draait om de huurachterstand die volgens Langeveld in de periode van 2012 tot en met 2014 is ontstaan.

Langeveld zegt over die periode nog ongeveer 60.000 euro van Van Dijk tegoed te hebben. Van Dijk zegt dat van een huurachterstand geen sprake is, omdat Langeveld en hij elkaar over die periode steeds finale kwijting zouden hebben verleend. Wanneer de rechter in die zaak uitspraak doet, is niet bekend.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 14 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30