Afbeelding
Foto: Facebook Ribhouse Texel.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Zaak 'ribhouse' vervolgd in hoger beroep

Divers

Paul en Rosalinda van Dijk laten het er niet bij zitten. Het echtpaar gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de rechter in Alkmaar. Die bepaalde donderdag dat zij Ribhouse Texel, het vroegere Talk of the Town, binnen een week moeten verlaten en overdragen aan eigenaar Frits Langeveld. Ook moeten zij de gevel in oude staat herstellen en 75.000 euro aan achterstallige huur betalen.

Naast het hoger beroep komt er een spoed-kortgeding om te voorkomen dat het vonnis komende week daadwerkelijk ten uitvoer wordt gebracht. Langeveld heeft laten weten dat hij in het aangekondigde hoger beroep geen aanleiding ziet de ontruiming en overdracht uit te stellen. Het is nog niet bekend wanneer het spoed-kortgeding en het hoger beroep dienen.

Van Dijk huurt het restaurant sinds 2012 van Frits Langeveld, met wie hij tevens een exploitatie-overeenkomst sloot om de naam en formule van 'Talk of the Town' te mogen gebruiken. Door huurachterstanden en meningsverschillen over de te betalen bedragen troffen beide partijen elkaar vorig jaar bij de rechter. In januari beëindigde die de exploitatie-overeenkomst, waardoor Van Dijk de naam 'Talk of the Town' en de formule niet meer mocht voeren. Deze week werd– als gevolg van betalingsachterstanden over de jaren 2015 en 2016 - het nog doorlopende huurcontract vernietigd.

De partijen procederen nog met elkaar over de huur in de periode van 2012 tot en met 2014. Langeveld zegt dat hij over die periode nog zo'n 60.000 euro tegoed heeft. Van Dijk claimt juist dat de partijen elkaar in die periode aan het einde van elk jaar steeds finale kwijting hebben verleend en zegt dat van een betalingsachterstand helemaal geen sprake is. Het is nog onduidelijk wanneer de rechter in deze procedure uitsluitsel geeft.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 2 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 5 uur geleden 6
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 7 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 9 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00