Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

84 shows op zeven locaties

Cultuur

"Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Heel veel mensen vroegen ons waarom er niet iets is voor de toeristen die hier doordeweeks zijn. In combinatie met onze motivatie om iets moois te organiseren is Broadway Boulevard geboren", vertelt Charlotte Lorier. Van dinsdag 30 mei tot en met zondag 4 juni is Den Hoorn het toneel van een evenement met toptheater.

Net als op de grote Broadway dat tweejaarlijks gehouden wordt, is er theater op diverse locaties. Niet in de huiskamers, maar in een aantal accommodaties in Den Hoorn. De locaties zijn, De Hoeksteen, de Vermaning, de schuur van Axel Lap, de Drijverschool, het Orgelatier, dorpshuis De Walhoorn en Klif 12. "Oftewel: zeven locaties, vierhonderd zitplaatsen per avond, 53 artiesten en 84 voorstellingen. Het is echt lopend theater, waarbij men een grote keuzevrijheid heeft bij de voorstellingen. Al zijn er net als bij de reguliere Broadway wel samengestelde kaarten", legt Lorier uit.

Kwaliteit

Op Broadway Boulevard is het een weerzien met bekende gezichten. "Op de reguliere edities zijn er veel try outs, nu hebben we iets anders gekozen. De kwaliteit blijft gegarandeerd. Er zijn hele leuke dingen te zien en de afwisseling is groots. Namen als 'Jan Rot', 'LOS' en 'Bovenste knoopje open' zijn bekend bij de groep die cultureel Den Hoorn weten te vinden`, vertelt Cor van Heerwaarden. Iedere avond wordt vanaf 23:00 uur afgesloten in Klif 12. Op dinsdag 30 mei zal de slotact verzorgd worden door Martin, Hanneke en Johan die een Amsterdamse "meezingavond" verzorgen. De cabaretiers nemen de bezoekers op humoristische en energieke wijze mee in de wereld van de Amsterdamse muziek. "Het mooie aan deze avonden is, dat ze ook in de losse verkoop gaan. De bezoekers kunnen in combinatie met een passe partout voor de avond voor de slotvoorstelling een kaart kopen voor €2,50. Mensen die alleen voor het slotfeest komen, betalen €5,-. Er zijn maximaal 300 (staan)plaatsen beschikbaar. Vol is vol. Het ultieme theatergevoel moet namelijk wel behouden blijven", stelt Lorier.\

Op woensdag tot en met zondag wordt de slotact verzorgd door de Open BAC Band. De formatie werkte samen met grote artiesten als Brigitte Kaandorp, Paul de Munnik, Huub van der Lubbe en Erik van Muiswinkel. "Zij vertolken de mooiste liederen die onze kleinkunstgeschiedenis rijk is", kondigt Broadway Boulevard de band aan.

Een greep uit het programma

Met 53 artiesten is het onmogelijk om ze allemaal uit te lichten. "Ik kijk zelf erg uit naar Ernst de Corte, zonder de rest tekort te willen doen natuurlijk. Hij speelt liedjes van zijn vader Jules", vertelt Lorier. De Corte, die begeleid wordt door pianist Guus Westdorp, speelt niet alleen de bekendere nummers, maar juist ook het werk van zijn vader dat minder bekend is.

Van Heerwaarden stipt de Franse onderdelen op het programma aan. Zo draagt Edouard naast eigen chansons ook nummers van Brel, Fugain en Aznavour ten gehore. Nadja Filtzer brengt een ode aan Edith Piaf en het Nederlandse en het Franse lied ontmoeten elkaar bij Britta Maria met de show 'Chansons van schoonheid en troost.

Liefhebbers van Maarten van Roozendaal doen er goed aan om aan te schuiven bij Elke Viereveijzer met 'Om te janken zo mooi'. Een ode aan de overleden kleinkunstgrootheid met nummer als 'Alsof er niets is gebeurd' tot 'Red mij niet'. Amsterdams Allooi brengt Ramses Shaffy en Johnny Jordaan bij elkaar. "Niet voor het eerst samen in één theater, wel voor het eerst een ontmoeting op een dieper menselijk nivea", zo valt in de aankondiging te lezen. Broadway Boulevard belooft een spetterend evenement te worden met een lach en een traan.

Kaartverkoop

Kaarten voor Broadway Boulevard zijn te koop via de ticketshop en kosten €17,50 per dag (€20,- inclusief slotact in Klif 12). Op de website ook het volledige artiesten- en locatie-overzicht. "Het evenement wordt breed gedragen en ook onze sponsoren staan weer volledig achter ons. Dat is alvast een warm bad", besluit Van Heerwaarden.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 8 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3