Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Bos en Wiersma op dreef

Aankondiging

Frans Bos en George Eelman wonnen de 22e ronde van de klaverjascompetitie. Ondanks een minder goede avond staan Bas Tromp en Frans Stark nog steeds riant aan de leiding.

Frans Bos en invalster Bea Wiersma (die George Eelman verving) waren eindelijk weer eens op stoom. De hele competitie zaten Bos en Eelman tegen de top aan. De laatste weken kwam lelijk de klad er in en waren de toppers teruggezakt naar de tiende plaats. In de 22e speelronde liep het allemaal weer prima. De eerste drie partijen zaten steeds tegen de 2000 aan en werden ruim gewonnen. Pas in het laatste spel werd een kleine nederlaag geleden, maar haalden Bos en Wiersma toch nog ruim 1500 punten binnen. Het leverde een totaalscore op van 7556 punten. Bos en Eelman stijgen daarmee weer van tien naar acht en hebben de weg naar boven weer gevonden. Wil Maas haalde met invaller Jan Middag (die Petra Brands verving) een uitstekende tweede plaats binnen. Dit was vooral te danken aan een sterk slot, waarin 1779 punten en 2067 punten werden binnengehaald. Ondanks de score van 7273 punten blijven Maas en Brands op de laatste plaats, al is de achterstand op de directe concurrenten te overzien. Theo en Gerard Witte zijn de laatste weken ook erg goed bezig. Deze keer pakten de Wittes de derde plaats met 6997 punten. De Wittes blijven op de zesde plaats, maar liggen minder dan 1000 punten achter op de tweede plaats. Een hogere klassering behoort dus nog zeker tot de mogelijkheden. Freek en Gerda Veeger werden uitstekend vervangen door Els en Piet van der Slikke. Het gelegenheidsduo haalde 6879 punten. De Veegers blijven daarmee in de top-5 en hebben ook nog kans op een topklassering. John Vlaming en Eric Jan Geus beleefden een wisselvallige avond. Na een opening van 1360 punten werden twee partijen van ruim boven de 2000 gespeeld. Door het laatste spel van 1125 punten zat een echt hoge score er niet meer in. Vlaming en Geus haalden 6694 punten en blijven staan op de zevende plaats. Het gemiddelde was met 6383 punten erg hoog, hoger is het dit seizoen nog niet geweest. Er werden 39 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement speelden Bas Tromp en Frans Stark bepaald niet hun sterkste avond met een score van 5969 punten, maar de concurrentie deed het nog minder. Daardoor leiden Tromp en Stark nu met een redelijk riante voorsprong van 1968 punten op Bart Weijdt en Willem Koomen. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden staan nu derde. De nummers twee tot en met nummer zeven liggen nog dicht bij elkaar, dus binnen de top kunnen er nog flinke verschuivingen plaatsvinden.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 41 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15