Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

Wieringerwaard slagvaardiger dan ZDH

Algemeen

ZDH heeft het ook in de uitwedstrijd tegen Wieringerwaard niet gered. De ploegen ontliepen elkaar weinig, maar de gastheren bleken net iets feller en slagvaardiger. De winnende treffer viel vlak na rust: 2-1.

Met bijna een identieke selectie als een week eerder reisde ZDH af naar de lastige uitwedstrijd tegen Wieringerwaard. Alleen Marijn Kaat moest verstek laten gaan en was vervangen door verdediger Kees Lap. Voortbordurend op de sterke tweede helft tegen Flevo koos coach Marcel Boone voor Sieme Zijm op het middenveld en Cor Bijpost in de voorhoede naast captain Jelmer Bomas. Daardoor moest Mike de Bruijn plaats nemen op de bank naast Timo Westdorp en Lap.

In de openingsfase oogde ZDH onzeker op het hobbelige veld en was Wieringerwaard een stuk doortastender. Vrij voor keeper Daniël Bakker stiftte een aanvaller de bal naast het doel. Even later verloor Lars Boogaard een duel, maar kon Bakker redding brengen met een voet. Na een kwartier legde scheidsrechter Ende de bal op de stip toen hij in een sliding van Guido Boogaard een overtreding zag. Mark Breed stuurde penaltykiller Bakker vakkundig de verkeerde hoek in: 0-1. Lang hoefde ZDH niet te treuren. Een lage voorzet van Bijpost bereikte Bomas. De balvaste spits schoot vanuit de draai knap raak: 1-1. Daarna kreeg ZDH een licht overwicht en probeerde de thuisploeg het spel te ontregelen met een paar harde overtredingen. De scheidsrechter floot hier wel voor, maar hield de kaarten op zak. Vlak voor rust was er een goede kans voor ZDH. Gijs de Graaf gaf voor op Bomas, die met een slim hakje Bijpost vrij voor de keeper zette. De inzet werd gekeerd. Aan de andere kant schoot de spits van Wieringerwaard rakelings over.

Vlak na rust sneed Wieringerwaard door het hart van de Hoornder defensie en was Bakker kansloos: 2-1. Net als vorige week moest ZDH in de achtervolging. Dat lukte niet zomaar, de beste kans was nog voor de thuisploeg. Na een uur kwam Timo Westdorp in de ploeg voor De Graaf, die last had van een enkel. Wieringerwaard beperkte zich in het vervolg tot verdedigen, een tactiek waar ZDH slecht mee omging. Alleen Sieme Zijm kreeg nog een kans, maar zijn inzet ging voorlangs. Ook in het inbrengen van De Bruijn en Lap bood geen uitkomst, het bleef 2-1.

Concurrent Flevo won met 4-0 van hekkensluiter AGSV. Hierdoor zakte ZDH een plekje. Zondag komt Schagen naar Den Hoorn.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 9 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 12 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 15 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00