Afbeelding

TEXELS BELANG: We belichten een aantal speerpunten

Algemeen Vanuit de lokale politiek

Beste (zwevende) kiezer,

Wij, de leden van Texels Belang, zijn ontzettend enthousiast en gemotiveerd om de aankomende vier jaar hard aan de slag te gaan om Texel weer in balans te brengen. Graag belichten we nog kort voor het stemmen, een aantal van onze speerpunten.

Toeristische bedden op Texel

Uitbreiden doen we niet meer en strijdig gebruik moet worden voorkomen. Texels Belang streeft er al jaren naar dat alle toeristische slaapplaatsen op het eiland zo goed als mogelijk in kaart worden gebracht. Zo ontstaat er een duidelijk beeld van het aantal en soort bedden en is het voor iedereen ook duidelijk hoe de verdeling is. Daardoor wordt het inzichtelijk hoeveel toeristische slaapplaatsen er daadwerkelijk op het eiland aanwezig zijn en kan er ook gerichter beleid voor de toekomst worden gemaakt. Dit is ook nodig voor onderwijs, infrastructuur, woningen en de zorg. Dit gaan we doen d.m.v. het opgestelde Toeristisch Toekomst Plan. 

-Registratie van het aantal toeristische slaapplaatsen per locatie, dus ook voor Bed & Breakfast. Zo kan er beter beleid worden gevormd en is er aansluiting op het Toeristisch Toekomst Plan.
-VVV Texel blijven ondersteunen om het toerisme op Texel toekomstbestendig te borgen. Het collectieve belang in de VVV op Texel heeft zich al tientallen jaren positief bewezen.
-Omzetten van kampeerplaatsen niet meer toestaan.

Wij gaan met iedereen in gesprek om ons eiland klaar te maken voor de toekomst, maar wel hoe de Texelaars het willen.

Minder verkeersbewegingen


Texels Belang wil minder verkeersbewegingen op Texel stimuleren.
Daarvoor zouden we kunnen denken aan het ontwikkelen van een app, waarin je kunt aangeven welke route je op een bepaald moment gaat rijden. Dus vanaf welke locatie, dag en tijdstip je bijvoorbeeld iemand naar de boot brengt en wie er eventueel ook mee wil rijden (aantal vrije zitplaatsen geef je ook aan).
Dit is heel breed in te zetten bij o.a. festivals, school, ziekenhuisbezoek, van dorp naar dorp, supermarkt, auto’s op de boot maar ook als ‘s nachts de kroegen dicht gaan, dan is met elkaar meerijden een mooie oplossing.
Vanzelfsprekend ook in gesprek gaan met de Texelse (Taxi) bedrijven om deze hierbij aan te laten sluiten en dus niet uit te sluiten! Volgens ons is dit een mooi begin van een digitale en duurzame oplossing voor het stimuleren van minder verkeersbewegingen (leefbaarheid). 

De invoering van een digitaal verkeersverwijzing ten behoeve van het snel kunnen vinden van een parkeerplaats voor zowel de auto als de fiets zal veel onnodige verkeersbewegingen voorkomen. Het is belangrijk om ook voldoende plekken te realiseren om fietsen te parkeren

Tot slot: Wie stemt, doet iets voor zijn toekomst!

Bekijk onze gehele visie op www.texelsbelang.nl

Je vindt ons ook op facebook en instagram @texelsbelang 

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 5 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45