Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Verbouwde Burghtkerk te bewonderen

Algemeen

Belangstellenden zijn zaterdagmiddag 2 april van 13:30 tot 16.00 welkom en kan iedereen de tentoonstelling en de verbouwingen van De Burght en De Schakel komen bewonderen.

Na de fusie tussen de Gereformeerde Kerk van Den Burg en de Hervormde Gemeente Den Burg tot de Protestantse Gemeente Den Burg was een van de vragen wat hebben wij aan gebouwen nodig om kerkgemeenschap te zijn en met welke gebouwen kunnen wij dit het beste realiseren. 

De Burght is nu voorzien van een koffiekeuken en een goede toiletgroep, zodat bezoekers van concerten en lezingen beter kunnen worden ontvangen. Daarnaast is De Schakel verbouwd zodat deze beter geschikt is voor ander kerkelijke activiteiten en gebruik voor cursussen en bijeenkomsten. In De Burght is een tentoonstelling gerealiseerd over de ontwikkeling van het Christendom op Texel, de plek van de kerkgemeenschap in de Texelse samenleving en het gebouw. Ook is er een audioroute ontwikkeld om het gebouw beter te leren kennen. Naast de bestaande expositie van oude torenuurwerken en het toren beklimmen is hiermee de recreatieve functie van dit Rijksmonument versterkt.