De kandidaten van GroenLinks Texel
De kandidaten van GroenLinks Texel Foto: Myrthe Zegel

Dit artikel is geschreven door
Gemeente Texel

Gemeente Texel

De kandidaten van GroenLinks Texel: een mix van ervaring en nieuwe gezichten

Politiek

GroenLinks Texel is trots op de kandidatenlijst. Er is een team samengesteld met een uitstekende mix van ervaring en nieuwe gezichten, en van jong tot oud. Daarnaast is meer dan de helft van de kandidaten vrouw! We stellen u graag kort in één artikel de kandidaten van GroenLinks Texel voor, wel zo overzichtelijk:


1. Rikus Kieft

Rikus Kieft woont al bijna 20 jaar op Texel, momenteel in den Burg. Van 2006 tot 2012 was hij al raadslid voor GroenLinks en sinds 2020 zit hij ook weer in de raad als onze fractievoorzitter. Rikus was onder andere medeoprichter van Texel Energie en van zorgcoöperatie Texel Samen Beter en heeft werkervaring bij ministeries, provincies, gemeenten en landschapsorganisaties. Rikus wil zich de komende jaren wederom inzetten voor leefbaar toerisme, betaalbare woningen, een geloofwaardig klimaatbeleid en investeren in landschap en biodiversiteit.

2. Ferry Zegel

Ferry Zegel is 37 jaar en geboren en getogen op Texel. Hij is opgegroeid in Oosterend én een beetje in Den Burg, waar zijn vader een fietsenwinkel had. Na een aantal jaren aan de overkant is Ferry terug op Texel, en woont momenteel in Den Burg. We lopen achter met verduurzamen en het opwekken van energie, een betaalbare koop- of huurwoning is niet te vinden en we moeten ervoor zorgen dat de balans op Texel tussen toerisme en leefbaarheid hersteld wordt. Ferry wil zich hier graag voor inzetten de komende jaren.


3. Henry Soyer

Henry Soyer woont sinds 2015 weer op Texel, in Oosterend, maar van 1982 tot 1987 woonde hij ook al op ons mooie eiland. Henry zet zich als vrijwilliger in voor onder andere de Korverskooi, Vogelwerkgroep en de Strender Vermaning. Henry noemt zichzelf een groene sociaaldemocraat. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten, je komt op voor de zwakkeren en beschermen de biodiversiteit en het klimaat; daar zet Henry zich voor in.

4. Jacquelien Dros

Jacquelien Dros is geboren en getogen op Texel, ze is al jaren huisarts in Den Burg. Jacquelien heeft veel bestuurlijke ervaring, vooral in de gezondheidszorg. Zo zat ze onder andere in de commissie wetenschappelijk onderzoek van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Jacquelien heeft een groen hart en ze wil haar kennis en ervaring in de zorg volop inzetten in de politiek, om Texel groener en socialer te maken.

5. Gijs Berger

Gijs Berger woonde van 1972 tot 1992 al op Texel, waar hij werkte op het NIOZ. Van 1992 tot 2009 heb ik aan ‘de overkant’ gewerkt, en zodra de mogelijkheid zich voordeed is hij teruggekeerd op Texel. Gijs was in de jaren 70 reeds politiek actief op Texel, bij het Progressief Akkoord Texel. Hij vind dat het voor Texel van groot belang is dat er een stevige linkse partij in de gemeenteraad zit die hieraan werkt en wil daar graag een handje bij helpen.

6. Mariët Roeper

7. Henny Festen

8. Ineke Hin

9. Jaap Vlaming

10. Peter Bakker

11. Tine Visser

12. Resi Kompier

13. Nelly Bohnen

14. Britt Stam

Er valt wat te kiezen 16 maart!

Kijk voor het volledige programma én nog veel meer informatie over onze kandidaten op texel.groenlinks.nl

Rikus Kieft Ferry Zegel Henry Soyer Jacquelien Dros Gijs Berger

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 12 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3