ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH onderuit tegen Succes

Aankondiging

ZDH heeft zondag op eigen veld tegen Succes geen potten kunnen breken. In de eerste helft slaagde de thuisploeg er nog in de schade beperkt te houden, maar na rust maakten de bezoekers eenvoudig het verschil: 1-3.

Trainer Marcel Boone kon bij lange na niet over de sterkste selectie beschikken. Jonas Leenhouts was geschorst, Tom Bijl moest werken en Jelmer Bomas en Gijs de Graaf zijn nog herstellende van een blessure en werden niet fit genoeg bevonden om de wedstrijd te beginnen. In de basiself was daarom een plaats ingeruimd voor A-junioren Skeg van der Vis en Justus Dijker en Kees Lap, die normaal in het tweede elftal speelt. De drie kweten zich knap van hun taak, maar troffen het niet in een moeizaam opererend elftal te belanden. Geluk bij een ongeluk was dat ook middenmoter Succes belangrijke spelers miste, onder wie de spits, die eerder dit seizoen in het onderlinge duel in Hippolytushoef nog de enige twee doelpunten had gemaakt.

ZDH speelde met gesloten linies, zodat Succes weinig ruimte kreeg om te combineren. Kansen waren daardoor schaars. Toch kwamen de bezoekers na een snelle aanval door het midden op voorsprong. De thuisploeg kon daar weinig tegenover stellen. Het eerste gevaar kwam pas vlak voor rust van de snelle Timo Westdorp, ingevallen voor Van der Vis, die last van een oog had. Westdorp miste echter de koelbloedigheid om succesvol te zijn.

Vlak na de thee scoorde Succes 0-2 en was ZDH gedwongen de aanval te kiezen. Met weinig succes: er was veel balverlies en het echte geloof om er nog een spannende middag van te maken leek te ontbreken. Halverwege de tweede helft werd het zelfs 0-3.

In het vervolg liet Succes de teugels vieren en perste ZDH er mede dankzij invallers Bomas en De Graaf nog een paar aardige aanvallen uit. De beste kansen waren echter voor de bezoekers. Het was dat Daniël Bakker zich voor de zoveelste keer een uiterst betrouwbare keeper toonde, anders was de schade nog flink groter geweest. Een minuut voor het einde werd het toch nog 1-3. Cor Bijpost zette voor op Bomas, die met een bekeken schot de keeper kansloos liet.

Zondag speelt ZDH opnieuw thuis. Tegenstander is dan Flevo uit Middenmeer, een concurrent in de strijd tegen directe degradatie. Een overwinning is zeer welkom.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 9 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2