Afbeelding
Foto: Stefan Krofft

Texels Belang: Lijsttrekker Mariët van der Werf

Algemeen Vanuit de lokale politiek

De gemeenteraadsverkiezingen laten niet lang meer op zich wachten. Texels Belang stelt zijn lijsttrekker graag aan jullie voor.

Wie ben je?

Ik ben Mariët van der Werf en ben 47 jaar oud. Geboren op bungalowpark ’t Hoogelandt in De Koog. Ik ben er ien von Wouter van der Werf en Marijke Dros en kleindochter van Cor Dros en Marie Daalder en Ad Blok vd Velden en Ietje van der Werf. Sinds september 1996 woon ik samen met Barry Zegel in het fijne dorp Oudeschild. Nu met onze 3 dochters Fleur (20), Tess (17) en Roos (14), lieve labrador Marley en kater Ronnie Flex en poes Vlekkie. 

Wat doe je voor werk en wat zijn je hobby`s?

Sinds 26 jaar ben ik in dienst bij VOF Jos Kager en Partners. Samen met mijn collega Richard verzorg ik de hypotheekdossiers en het woningaanbod. Mijn hobby’s zijn sporten, gezellig samenzijn met vrienden en heerlijke wandelingen maken met mijn lieve labrador. Elke woensdag met een vaste groep meiden bootcampen bij Lust for Sport. Ook sport ik bij Sportschool Texel, daar boks en fitness ik. Dat is echt heilig voor mij. 

Hoe sta je in het leven?

Ik vind het heel belangrijk om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat kan op vele manieren. Zelf heb ik in diverse besturen gezeten waar ik veel van geleerd heb en ook leuke mensen heb leren kennen. Voor je zelf ontplooiing zou iedereen eens zijn bijdrage aan een bestuur moeten leveren. Vele denken dat het veel tijd kost, maar als iets leuk is wat is dan tijd. 

Wat wil je kwijt in het kader van de lokale verkiezingen?

Door problemen met één van onze dochters op de OSG tijdens het gepersonaliseerd leren-systeem, hebben wij op een minder leuke manier kennis gemaakt met o.a. het (toenmalige) Sociale Team hier op Texel. We zaten ook met elkaar (OSG en Sociale Team) in een negatieve spiraal wat niet prettig was. Door deze ervaring probeer ik nu zoveel mogelijk alles positief in te zien ook al is dat niet altijd even makkelijk. Proberen te denken in oplossingen. Wat trouwens erg prettig is en ook zelfvoldoening geeft als dat gelukt is. Doordat mijn gezin en ik midden in het leven staan hier op ons eiland lopen wij nog wel eens tegen iets aan waarvan wij denken dat het anders kan (of zou moeten). Hierdoor heb ik mij na de vorige verkiezingen aangemeld bij Texels Belang om wat te kunnen betekenen, maar ook om mee te kunnen praten. Je hoort veel om je heen dat de raad ver weg van de burgers staat. Dat dacht ik ook toen ik in nog niet politiek actief was. Toen wist ik nog niet dat je als burger in kan spreken bij de commissievergaderingen en ook bij de politieke partijen langs kan gaan om jou probleem of issue voor te leggen. En ook raadsleden zijn mensen die aanspreekbaar zijn. Althans, dat ben ik wel en dat zal ik ook zeker blijven. 

Iedere stem is belangrijk, ook die van jou! Door te stemmen laat jij weten wat jij belangrijk vindt.

Bekijk wat wij afgelopen jaren hebben bereikt én wat we aankomende periode willen bereiken op www.texelsbelang.nl

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 1 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 17 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 22 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35