Afbeelding

Jan-Willem Bakker staat nr. 9 op de lijst van CDA Texel

Politiek Vanuit de lokale politiek

Ik heet Jan-Wilem Bakker en ben geboren in 1978 op boerderij St. Donatus in Den Hoorn. In 1983 verhuisden wij naar De Waddel. Na in Leeuwarden te hebben gewoond voor een studie aan de Hogere Agrarische School, ben ik teruggekeerd naar het eiland om het ouderlijk schapenbedrijf aan de voet van de Hoge Berg over te nemen. 

Mijn gezin, mijn moeder en mijn zus werken mee op het bedrijf. We leiden veel studenten op, we zijn lid van Boerenklasse Texel, ontvangen groepen en we bieden plaats aan mensen bij wie het even niet zo lekker gaat.

De kudde van 500 schapen wordt gehouden voor lamsvlees en voor melk. Van de melk wordt op de boerderij kaas gemaakt. Daarnaast zijn we actief binnen het Texelaar stamboek.

Ik heb veel bestuurswerk gedaan, voor de LTO-Texel, voor ZDH, de PR commissie Texelse Landbouw, de Vereniging Voor Bedrijfsvoorlichting en voor Stichting Landbouwdag Texel. Verder zet ik me in voor de belangen van de boeren op de Hoge Berg en probeer ik een bijdrage te leveren aan de promotie van het Texelse lamsvlees. Het behoud van het Texelse schaap is heel belangrijk voor het eiland. Het is een sterk merk voor Texel en bepaald deels onze identiteit.

Ik voel me verbonden met het CDA, omdat deze partij zich inzet voor een gezonde maatschappij. Het CDA is tevens een partij die de agrarische sector altijd heeft gesteund. Daarom ben ik voor:

Een toekomstgerichte landbouw! 

Boeren werken circulair en zij hebben oog voor hun omgeving. Texelaar en toerist voelen zich verbonden met de veelzijdige agrarische sector,

Duurzame schapenhouderij op de hoge berg

De Hoge berg is ons historisch landschap. Boerenbedrijven op de Hoge Berg beheren het gebied en houden de waarden van het landschap, de natuur en de cultuur in stand.

Een agrarisch kenniscentrum op Texel 

Wij zijn de rentmeesters. Innovatieve boeren doen kennis op en delen die binnen projecten die bijdragen aan een gezonde agrarische sector. Bijdragen voor onze volgende generaties.

https://www.cda.nl/noord-holland/texel

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 2 uur geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 4 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 6 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 23 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10