Afbeelding

Carla Schrama, nr. 10 op de lijst van het CDA Texel

Politiek

Mijn naam is Carla Schrama en ik ben geboren en getogen in Den Burg. Op mijn 18e ben ik naar Amsterdam verhuisd om te studeren en te werken. Na 25 jaar ben ik teruggekeerd naar het eiland, waar ik een tijdlang jongerenwerker ben geweest. Mijn grote wens is altijd geweest om ‘buiten’ te wonen’ en vorig jaar is dat eindelijk waarheid geworden. Aan de rand van de Tuunen was opeens een huisje vrij, waarin ik nu met veel plezier woon.

Van huis uit werd mij al politiek bewustzijn meegegeven, al was ik in mijn Amsterdamse tijd vooral “buitenparlementair” actief. Ik heb inmiddels ondervonden dat je met politiek best veel kunt bereiken. Binnen het CDA kon ik mij vinden in de onderwerpen die mij na aan het hart staan.

Als oud-jongerenwerker zijn dat natuurlijk de belangen van de jeugd. We hebben de jongeren hard nodig op ons eiland. Texel vergrijst en er is meer dan genoeg werkgelegenheid in de zorg, horeca, bouw, om maar eens een paar bloeiende bedrijfstakken te noemen. Die jongeren hebben een woning nodig en zijn over het algemeen niet in staat om een woning te kopen of in de vrije sector te huren. Daarom vind ik:

BOUW JUIST NU VOOR DE SMALLE BEURS

Eén van de redenen waarom ik graag naar Texel terug wilde, was mijn liefde voor het natuurlandschap van Texel. In mijn jeugd heb vaak op het boerenbedrijf rondgehangen en er ook meegeholpen. Het landschap is het visitekaartje van ons eiland en veel van de schoonheid wordt in stand gehouden door de landbouwsector. Verbreding in die sector is een goede toevoeging en daarom vind ik diversiteit bij agrariërs, zoals kamperen bij de boer of een winkeltje met eigen producten een welkome aanvulling. Daarom vind ik:

BOEREN BEHEREN HET CULTUURLAND

Niet alleen het landschap en het boerenbedrijf vormen het unieke van ons eiland, ook het Texels schapenstamboek is belangrijk voor een vitaal platteland. Texel is de bakermat van het ras, dat beroemd is om zijn sublieme vleeskwaliteit. Het wordt gefokt in heel Europa en ver daarbuiten. De fokkers bezoeken Texel speciaal voor het beste materiaal. De gemeente mag geen enkele kans laten schieten om de sector te ondersteunen. Daarom vind ik:

ONDERSTEUN BOEREN BIJ DE INSTANDHOUDING VAN HET TEXELS SCHAPENRAS

https://www.cda.nl/noord-holland/texel

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 2 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3