Logo texelsecourant.nl
Workshop met Boris
Workshop met Boris

Workshop over schildpad Boris in de bibliotheek

 Pieternel Geurtz geeft tijdens de voorjaarsvakantie samen met haar landschildpad Boris een workshop voor kinderen in de bibliotheek op woensdag 22 februari van 14.30 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

Tijdens de workshop krijgen kinderen veel informatie over schildpadden, hoe leven ze, wat eten ze en waarom zijn het beschermde dieren. En natuurlijk zal Geurtz vertellen over de bijzondere avonturen die Boris meemaakt op Texel en aan de overkant, want Boris gaat vaak mee op reis. Kinderen kunnen tijdens de workshop Boris natekenen en mogen hem natuurlijk ook even knuffelen.

Boris

Boris is geen gewone landschildpad maar een Russische viertener, hij heeft aan ieder pootje slechts vier tenen dus zestien tenen in totaal. Verder is hij vrolijk, lief, dapper, eigenwijs én geboren in Brabant, net zoals Geurtz zelf.

Boris heeft een eigen fan-pagina op Facebook en inmiddels zijn er naast een viertal kleine educatieve boekjes, twee dagboeken verschenen. Deel 1 gaat over 2014 (tevens in het Duits vertaald) en deel 2 speelt zich af in 2015. Op 9 juli 2017 verschijnt het laatste deel van de trilogie dat betrekking heeft op 2016, het jaar waarin Boris 3 jaar is geworden en eindelijk weet dat hij een jongetje is.

In de dagboeken vertelt Boris natuurlijk wat hij meemaakt maar vooral ook wat hij denkt en ervan vindt, want Boris heeft duidelijk een eigen mening.

Geurtz zal tijdens de workshop voorlezen uit de dagboeken waarin bovendien ook 80 prenten zitten die door haar gemaakt zijn.

Deze boeken zijn via internet en de gewone boekhandel te koop of bijvoorbeeld bij de VVV Texel en strandkiosk Paal 12. 

Voor de workshop zullen er speciaal dagboeken aanwezig zijn die gesigneerd worden door Boris.

Boris Foundation

Met ingang van het nieuwe jaar is de stichting "Boris Foundation" een feit. Geurtz heeft samen met Ingrid de Jong uit Gouda een stichting opgericht in de strijd tegen plastic afval in zee (en op het land).
De stichting is vernoemd naar Boris die in een van de vier educatieve boekjes gaat snorkelen en daarbij plastic afval in zee aantreft dat zeer schadelijk is voor de leefomgeving van zeeschildpadden.

Het doel van de stichting is mensen, vooral de jeugd, bewust te maken van het milieu probleem.
Geurtz is onlangs officieel benoemd tot lokale ambassadeur van de Plastic Soup Foundation op Texel. Leuke bijkomstigheid is dat ze de allereerste lokale ambassadeur is. Dorian van Rijsselberghe is ook ambassadeur voor deze organisatie maar dan internationaal voor de sport.

Tijdens de workshop in de bibliotheek zal tevens aandacht besteed worden aan het gevaar van plastic afval in zee.


 

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

e gemeente moet strenger handhaven op eigenaren die de stront van hun hond niet opruimen.Reageren!