Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Aron Zeeman start nieuw project

Cultuur

Texel kijken en luisteren, dat is de naam van het nieuwe project van Aron Zeeman en de gelijknamige stichting. Het wordt een maandelijkse liveshow, steeds vanaf een andere locatie.

Het idee ontstond via succesvolle producties rond de Olympische Spelen met Dorian van Rijsselberghe, de Paralympische Spelen met Larissa Klaassen en natuurlijk StruûnTV dat dagelijks live werd uitgezonden vanuit hotel De Lindeboom. 'Texel kijken en luisteren' gaat iedere laatste zaterdag van de maand uitgezonden worden tussen 10:00 en 11:00 uur. Het recept is vertrouwd en vernieuwend tegelijk. Aan tafel heeft Aron iedere maand gasten zitten en daarnaast is er livemuziek.

Het programma gaat in op het belangrijkste nieuws dat zich heeft afgespeeld en het nieuws dat gaat komen. Ook laat Aron zien wat er allemaal te doen is op het eiland. Vernieuwend zijn vaste elementen als 'de zilte keuken' waarin diverse koks gaan laten zien wat je met typisch Texelse producten kunt bereiden. Ook gaat Aron de straat op om de mening van Texelaar en toerist te peilen over aansprekende onderwerpen. Aron krijgt steun van de drie bestuursleden van de stichting, vader Martin Zeeman, Robin van Sambeek en Sandra Koning. "Het moet wel echt Aron zijn ding blijven. Wij ondersteunen hem op de achtergrond. We gaan niet zijn programma beïnvloeden", vertelt Martin.

Al moet Aron nog van start, er wordt al gedroomd: "Het moet een kweekvijver worden voor Texels talent. Ik begin alleen, maar wie weet waar het op uitloopt. Iedereen met ideeën mag zich melden." Meer nieuws met alle informatie over de eerste uitzending volgt spoedig.

Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 4 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 5 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6