Afbeelding
Foto: Gertha Wessels

Nick Ran: “Op de centen passen” (Lijsttrekker VVD Texel)

Algemeen Vanuit de lokale politiek Vanuit de lokale politiek


Naam: Nick Ran uit Den Burg

Leeftijd: 39 jaar. “Geboren in het ziekenhuis in Den Helder, want ik was een dwarsligger. Nog wel een beetje, denk ik.”

Achtergrond: Heeft een vriendin.

Is er ien von: 

Peter de fietsenmaker (die met die snor) en Rita Veeger van de Rozendijk.Beroep en hobby’s: Studeerde een jaar of 10 aan de overkant in informatica- en mediarichting, maar kwam ieder weekend terug naar Texel om als DJ te werken. Rolde daardoor de horeca in. Reageerde op een vacature bij Woontij, waarbij zijn automatiseringsachtergrond van pas kwam en voelt zich daar alweer enige jaren als een vis in het water.

Alles wat we vier jaar geleden hebben gezegd in ons verkiezingsprogramma, hebben we bereikt. Dat wil ik nu weer

Nick is al twee termijnen een vaste waarde in de Texelse VVD fractie. Hij rolde in de lokale politiek door een gesprek met een goede vriend. “Ik chargeerde dat er hier alleen gepensioneerde mannen in de gemeenteraad zaten. Zijn gevatte vraag was wat ik daaraan ging doen.” Na een bezoek aan de Tweede Kamer, waar hij als bestuurslid van het jonge ondernemersnetwerk JONT voor was uitgenodigd, besloot hij op de lokale VVD-lijst te gaan. Het leverde meteen een zetel op. Nick ziet een meerwaarde in het verbonden zijn aan een landelijke partij. “Lokale politiek gaat verder dan gemeentegrenzen. Ik kan allerlei mensen hogerop bellen, om Texelse belangen onder de aandacht te brengen.” Hij noemt zichzelf een echte liberaal. “Ik ga altijd uit van de eigen kracht van mensen. Wij zijn een partij van doeners, niet van dromers. Alles wat we vier jaar geleden hebben gezegd in ons verkiezingsprogramma, hebben we bereikt. Dat wil ik nu weer.”

Op de centjes passen

Wat belangrijk is, moet gebeuren. Maar ik wil wel op een verantwoorde manier omgaan met gemeenschapsgeld

Er zijn veel grote ontwikkelingen geweest op Texel. Dure wegrenovaties, plannen voor een cultuurcentrum, een sporthal, schoolgebouwen. “Allerlei megalomane projecten zijn afgerond of in uitvoering. Laten we nu rustig aan doen en even op de centen passen. De leningen die we zijn aangegaan, overstijgen de begroting. Laten we die eerst terugbetalen, voor we weer wilde plannen gaan bedenken. ”Nick reageert bedachtzaam. Hij is constructief en heeft samenwerking hoog in het vaandel staan. “Op de winkel passen klinkt me te negatief. Wat belangrijk is, moet gebeuren. Maar ik wil wel op een verantwoorde manier omgaan met gemeenschapsgeld. Stabiliteit is namelijk ook belangrijk voor een goede toekomst. Ik denk dat niemand ons op gekke plannen heeft kunnen betrappen. Daar hebben we andere partijen voor…”

Wethouderskandidaat

Als wethouder houd je je bezig met de uitvoering van wat de raad beslist. Door de dossierkennis die ik in de afgelopen acht jaar heb opgebouwd, weet ik hoe besluiten tot stand zijn gekomen

In een vroeg stadium overleggen, met betrokkenen en ook met andere partijen. Dat vindt Nick essentieel om zaken voor elkaar te krijgen. “Ik heb heel wat kopjes koffie gedronken met allerlei mensen. Dat moet ook. Ik vind het mooi als ik op straat word aangesproken. Je hebt al die meningen nodig om je functie goed uit te voeren. Ook als mensen het niet met me eens zijn, ga ik het gesprek aan. Je kunt altijd van elkaars argumenten leren.”

Hij wordt door de partij naar voren geschoven als wethouderskandidaat. “Als wethouder houd je je bezig met de uitvoering van wat de raad beslist. Door de dossierkennis die ik in de afgelopen acht jaar heb opgebouwd, weet ik hoe besluiten tot stand zijn gekomen. Dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat die uitvoering echt aansluit bij wat de raad voor ogen heeft. De geschiedenis heeft geleerd dat dat wel eens mis gaat. Ik ga dat anders doen, als ik de kans krijg.”  

Bent u nieuwsgierig naar onze kandidaten op de kieslijst en ons verkiezingsprogramma?
Klik hier voor Team #VVDTexel voor een stabiel en zelfstandig Texel

Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 13 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 16 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 16 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30