Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattem

Waterschapsbestuurder Arnold Langeveld: “Pal staan voor authenticiteit Texel”

Algemeen Vanuit de lokale politiek

Schoon, voldoende veilig water en droge voeten. Dat is kort gezegd waar VVD-er Arnold Langeveld zich mee bezighoudt als algemeen bestuurslid van het Waterschap Hollands Noorderkwartier. Het gebied loopt vanaf Amsterdam-noord tot de Texelse vuurtoren. Hij is een man van de praktijk en vindt die kennis essentieel. Daarnaast is hij een liberaal in hart en nieren, vandaar de keuze voor de VVD.

Arnold is fractievoorzitter van de drie VVD bestuursleden in het waterschap. Hij raakt niet uitgepraat over de schoonheid van het gebied. “Waterschappen bestaan al sinds mensenheugenis. Ze zijn ooit opgericht door boeren, die het nut van samenwerking inzagen. Als ik namelijk een waterprobleem bij mij oplos, creëer ik het bij jou. Dus het is ook noodzakelijk om het samen aan te pakken. We hebben in ons gebied te maken met binnen- en buitendijken, het IJsselmeer, de Noordzee en de Waddenzee als wereld erfgoedgebied, het is zo divers. ”Waterschappen hebben de tendens ambtelijker te worden. Arnold verzet zich daartegen. “Voor een sterk bestuur moet de combinatie tussen kennis uit de dagelijkse praktijk en de theorie van achter een bureau in evenwicht zijn. Ik zit er natuurlijk voor het Noord-Hollandse belang, maar het spreekt voor zich dat ik mijn kennis over het eiland met alle dynamiek hier zeker meeneem.”

Betaalbaar houden

Over successen van de afgelopen tijd moet hij even nadenken. “De gewasbeschermingsmiddelen waren in de ban gedaan. Maar omdat het te kostbaar en feitelijk ondoenlijk is om alles met de hand aan te pakken, is het Waterschap daar weer wat genuanceerder naar gaan kijken en gaan we daar binnenkort een themasessie over houden. Maar dat is natuurlijk niet zo’n populair onderwerp. We hebben ook nog een waterplan behandeld, wat door onze inmenging een stuk praktischer is geworden. En waar wij VVD’ers heel erg op sturen is de betaalbaarheid. Dat vinden wij een vereiste.”

Vitale partij

Dat de VVD een groot landelijk netwerk heeft, vindt Arnold een groot voordeel. “Er zit overal wel iemand met wie ik contact kan opnemen als er iets speelt. Wat niet wegneemt dat ik het niet altijd eens ben met het landelijke VVD beleid. Maar eigen inbreng is mogelijk.” Hij noemt de lokale VVD met afstand de meest vitale partij en daarom de beste keuze om op te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. VVD Texel staat volgens Arnold ook voor de authenticiteit van het eiland. “Nuchter, liberaal en vitaal. Er worden geen gekke plannetjes gelanceerd die lekker klinken, maar toch niet haalbaar zijn. En binnen de club die op deze kieslijst staat zit enorm veel expertise op allerlei gebied. Ik bedoel echt kennis in de diepte van zaken die op het eiland spelen. Alleen als je echt de geschiedenis kent en met de bevolking of je familie hebt beleefd, kan je naar de toekomst kijken.”

Arnold stemt 16 maart zeker op een lokale kandidaat van VVD Texel! Bent u nieuwsgierig naar ons verkiezingsprogramma en onze kandidaten op de kieslijst? Klik hier voor Team #VVDTexel voor een stabiel en zelfstandig Texel



The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 10 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 2 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 3 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 20 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1