Wederom een mooie podiumplek vandaag voor Denise, deze keer in Hamme.
Wederom een mooie podiumplek vandaag voor Denise, deze keer in Hamme. Foto: Sporza tv

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Wel podium maar geen leiding meer voor Betsema

Algemeen

In Hamme heeft Denise Betsema weliswaar een mooie derde plaats en het podium gehaald maar is ze niet langer de leidster in het totaalklassement van de X2O trofee.

Bij aanvang van de wedstrijd stond Denise nog net aan kop van het tijdklassement met een voorsprong van slechts twee seconden op Lucinda Brand. Dus ze wist wat haar te doen stond toen Brand direct vanaf de start er vandoor ging om de bonificatieseconden op het eind van de eerste ronde voor zich op te eisen. De twee maakten er een mooie sprint van maar uiteindelijk was het toch Brand die 15 seconden bonificatie kreeg en Denise 10 seconden. In het verloop van de wedstrijd bouwde Brand aan een voorsprong van uiteindelijk rond 15 seconden en streden haar teamgenote Shirin van Anrooij en Denise voor de tweede plaats.

Van Anrooij onderstreepte haar goede vorm door Denise te kloppen en de twee eindigden op een achterstand van respectievelijk 15 en 18 seconden van Lucinda Brand. Daarmee boekte Brand vandaag een winst op Denise van 23 seconden zodat haar voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan 21 seconden bedraagt. Na afloop vertelde Denise voor de camera dat het heel moeilijk is om Brand, die in een geweldige vorm steekt, te kloppen. De eerste kans daarvoor is morgen al, waar Denise zichzelf een mooi verjaardagscadeau kan bezorgen met een overwinning in de laatste wereldbekerwedstijd in Hoogerheide. De wedstrijd betreft tevens ‘de generale’ voor het WK dat volgende week zaterdag 29 januari plaatsvindt in Fayetteville (USA).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 3 uur geleden 8
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30