Afbeelding

Omzien naar elkaar

Algemeen Vanuit de lokale politiek

Dit is een politieke mening van de PvdA pro Texel

In 2014 plakte ik verkiezingsposters. Als ik dit doe, dan kan ik net zo goed lid worden, dacht ik. Maar nooit had ik gedacht dat ik dit ooit zou schrijven: ik ben Anneke Visser-Veltkamp en ik wil raadslid worden voor de PvdA Pro Texel. Waarom? Dat leg ik graag uit.

Na dat posterplakken, ging het verder. Ik werd lid van het bestuur en in 2020 commissielid voor de PvdA Pro Texel. Met een hart voor financiën, regelgeving en verslaggeving dacht ik dat ik mij slechts bezig wilde houden met de financiële kant van de gemeente. Maar al snel trokken ook andere zaken mijn aandacht. Zaken als woningbouw, zorg en duurzaamheid. En zo raakte ik steeds verder betrokken in de lokale politiek.

Ik wil deze betrokkenheid graag omzetten in daden. Mijn daden zullen altijd voortkomen uit een gevoel van ‘omzien naar elkaar’. Niet tégen, maar juist mét elkaar. Ik wil het beste voor mensen. Voor alle mensen, maar met name voor mensen die niet voldoende voor zichzelf kunnen of durven opkomen. Dat is wat ik meekreeg van mijn ouders, Dries en Mary Veltkamp. ‘Als je het zelf voor elkaar hebt en je jezelf kunt redden wordt het tijd om je in te zetten voor anderen’.

Omzien naar elkaar is wat ik terugzie bij de PvdA. Het draait daar altijd om de mensen. Bij PvdA Pro Texel heb ik een warme groep mensen gevonden waarbij ik mij thuis voel en waarvan ik zeer veel leer. De mensen zijn zeer verschillend maar allen betrokken bij wat er op ons eiland leeft. Samen wordt er hard gewerkt, altijd in een gezellige sfeer. Door de verschillen lopen de meningen soms uiteen en vinden er flinke discussies plaats.

Er wordt altijd gevraagd om je mening en vanaf het begin ben ik nooit bang geweest om mijn mening te uiten. Niet omdat er geen weerwoord komt maar omdat er bij de PvdA Pro Texel altijd respectvol wordt omgegaan met de mening van de ander. Ook als die afwijkt van de rest. Door de discussies worden er goede argumenten en standpunten gevormd waarmee je goed beslagen ten ijs komt. Hierdoor voel ik mij gesteund en met die steun ben ik nu klaar voor het raadswerk.

Wilt u meer over mij weten, kijk dan eens verder op onze website.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 8 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30