Afbeelding

Gezond weer...

Algemeen

Hoe vies het weer nu is, zo schoon was het een paar dagen terug...

Wat hadden we weer prachtig winterweer. Een strakblauwe lucht, warm zonnetje, mooie vliegtuigstrepen, rijp aan de grond, bijna geen wind en lekker koud. Super gezond winterweer, al zeg ik het zelf. Op maandag had ik het plan om uiterlijk 15.00 uur een frisse wandeling te gaan maken. Echter, zoals vaker bij mij het geval is, verliep het anders en raakte ik pas bijna een uur later aan de wandel. Desalniettemin was het ook toen nog heerlijk en had ik een schitterend uitzicht; een prachtige zonsondergang achter rustige streepwolken en een al zichtbare halve maan. Eigenlijk was het best geschikt weer voor Pakjesavond; de warme chocolademelk zal nog lekkerder gesmaakt hebben. Ik hoop maar dat de Sint en de Pieten zich goed warm aangekleed hadden.

Op het moment van schrijven waren de vooruitzichten voor de rest van de week wat minder. De (weinige) wind zou weer draaien naar het westen en warmere lucht meevoeren. Er zou weer wat bewolking komen en de temperaturen zouden weer naar de dubbele cijfers gaan. Eigenlijk net zoals ongeveer de week ervoor het geval was; een paar dagen prachtig, gezond winterweer en daarna weer een paar dagen zacht en warm voor de tijd van het jaar.

Mijn voorkeur gaat uit naar een winter met alleen maar van dat mooie winterweer, maar wanneer het afgewisseld wordt vind ik het ook niet verkeerd. Een winter lang bewolking en regen vrolijkt me nou niet bepaald op. Ach, we hebben het niet voor het zeggen en mogen blij zijn met elke mooie dag die Moeder Natuur ons geeft. Bovendien, regen schijnt ook zijn aantrekkelijke kanten te hebben; ik heb ze alleen nog niet ontdekt.

Het gezonde winterweer lijkt mij ook heel geschikt voor Ouwe Sund. Als bodem voor het speulen en feesten een heerlijke zuurkool- of boerenkoolstamppot en daarna op pad. Tegen de kou kan men zich goed kleden; gewoon een paar lagen extra aan. Wordt alleen wel wat lastig in een bomvolle kroeg. Daar kunnen die extra lagen juist weer te warm zijn. Kou of regen, ik zit die avond lekker in mijn warme huis, maar ik hoop voor mijn mede Texelaars en andere speulers en feestgangers dat het in ieder geval droog is.

Ook voor de diverse kerstmarkten gaat mijn voorkeur uit naar dat gezonde winterweer. Je goed warm aankleden en jezelf verwennen met warme chocolademelk, erwtensoep, glühwein, broodjes beenham…hmm… het water loopt me bij voorbaat al in de mond.

Het moge duidelijk zijn dat ik blij wordt van dit weer. En ik niet alleen denk ik. Het trekt ons naar buiten voor heerlijke wandelingen, het levert ons vitamine D en zorgt voor een glimlach op onze gezichten. Met dit weer overleef ik de winter prima…

Tineke Stiehl – Timmer

Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 58 minuten geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 2 uur geleden 2
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 4 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 6 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen gisteren 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10