Ter illustratie: een vaccinatie in de bovenarm.
Ter illustratie: een vaccinatie in de bovenarm. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Vanaf maandag vrij binnenlopen bij prikpost

Algemeen

Er hoeven in de regio Noord-Holland Noord, waaronder Texel, vanaf maandag 17 januari geen afspraken meer gemaakt worden om een boosterprik te halen bij één van de vier bestaande vaccinatielocaties.

Dat heeft GGD Hollands Noorden laten weten. Vanaf komende maandag kan iedereen (ook Texelaars) van 18 jaar en ouder volgens de GGD langs komen op een moment dat hem/haar het beste uitkomt.

Dan gaat het om de vaccinatieposten in Den Helder, Alkmaar, Hem (West-Friesland) en Middenmeer. Volgens de GGD is de verruiming mogelijk omdat de meeste druk op de vaccinatielocaties inmiddels achter de rug is. “Daardoor is het boosteren zonder afspraak beter te organiseren. Het meenemen van een geldig identiteitsbewijs is altijd noodzakelijk.”

Deze week is het volgens de GGD nog niet mogelijk om zonder afspraak bij een prikpost binnen te lopen. Wel zijn er volgens de GGD nog een paar plekken vrij en kunnen er deze week nog afspraken worden ingepland via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of via tel 0800-7070. 

De GGD heeft sinds de start van het boosteren op 19 november in Noord-Holland Noord ruim 230.000 boosterprikken gezet. “Daarmee is bijna de helft van de bevolking boven de 18 jaar geboosterd.”

De GGD adviseert - in het algemeen voor heel Noord-Holland Noord - om tijdens de vrije inloop zoveel mogelijk naar de priklocatie in Middenmeer te gaan. “Deze locatie heeft de grootste capaciteit, waardoor de wachttijden minder groot zijn.” Het is een advies. Actuele openingstijden van de priklocaties in Den Helder, Alkmaar, Middenmeer en Hem staan op www.ggdhn-corona.nl. Voor de goede orde: het vaccineren van Texelaars van 60 tot 80 jaar in Den Burg was van afgelopen donderdag tot en met afgelopen maandag en is nu afgerond.

Mensen die nog helemaal geen vaccinatie hebben gehad, kunnen volgens de GGD vanaf volgende week ook bij de vier prikposten langs gaan. “Ook zij hoeven geen afspraak te maken. Een geldig identiteitsbewijs is voldoende op een coronavaccinatie te krijgen.”

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2