Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Stem mee!!!

De mooiste kerstversiering in centrum van Den Burg

Zakelijk

Dat kerst en saamhorigheid samengaan, komt de komende weken in Den Burg prachtig tot uiting. Meer dan vijftig ondernemers in het centrum doen mee aan de etalagewedstrijd van Den Burg, Winkelhart van Texel en de Texelse Courant.

In de donkere dagen is het fijn wanneer de winkels wat extra gezelligheid brengen. Dat inspireerde het Winkelhart tot dit initiatief. "Het is prachtig om te zien dat iedereen mee wil doen," vertelt Lotte van de Belt, bestuurslid van Den Burg Winkelhart. "En niet alleen winkels, ook diverse horecagelegenheden in het centrum doen mee." Het geeft nog een extra boost aan het toch al flink opgefleurde centrum. Zo werd de kastanjeboom op de Stenenplaats al prachtig in de lampjes gezet, hangt er sfeerverlichting over de straten en de flinke kerstboom van acht meter op de Groeneplaats is aanstaande. In de Parkstraat zijn ondertussen ook de bomen aangekleed met extra verlichting. Den Burg wordt langzaam maar zeker omgetoverd tot een sprookjesachtig tafereel, hetgeen de feestdagen nog meer sfeer geeft.

De winnaar van de wedstrijd wordt bepaald door stemmen van het winkelend publiek en een onafhankelijke jury. Stemmen kan tot zaterdag 7 januari, dus gedurende de hele kerstvakantie. Wanneer de vakjury gaat kijken wordt niet bekend gemaakt, maar dat zal niet direct gebeuren. "De horeca moet natuurlijk wel de kans krijgen om de Ouwe Sunderversiering te vervangen door de kerstaankleding", zegt Van de Belt. De uiteindelijke winnaar wordt voor vijftig procent door het publiek en voor vijftig procent door de jury bepaald. "Op deze manier willen we voorkomen dat het bedrijf met de meeste Facebookvrienden bij voorbaat wint."

De deelnemende bedrijven zijn naast hun schitterende aankleding ook te herkennen aan een poster waarop staat hoe je op het desbetreffende bedrijf kunt stemmen. Stemmen loont overigens, alle deelnemende bedrijven hebben een prijs ter beschikking gesteld. Mocht u niet kunnen kiezen welk bedrijf het mooist is versierd, dan is dat geen probleem. U mag ook op twee of drie bedrijven stemmen als zij uw stem verdienen. Stemmen kan door uw keuze te mailen naar winkelhart@lenr.nl of door te sms-en. Hoe dat laatste werkt leest u op de posters bij de deelnemende bedrijven.

Heeft u zich als bedrijf nog niet opgegeven, maar wilt u toch graag meedoen? Dat kan. Opgeven kan via jojomodetexel@gmail.com.



De deelnemende bedrijven, herkent u aan deze poster. 

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 2 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 18 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 23 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35