Het podium in Herentals met v.l.n.r. Denise Betsema, Lucinda Brand en Annemarie Worst.
Het podium in Herentals met v.l.n.r. Denise Betsema, Lucinda Brand en Annemarie Worst. Foto: Sporza

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Denise Betsema tweede na secondestrijd in Herentals

Algemeen

In Herentals is Denise Betsema er vandaag ternauwernood in geslaagd de leiding in het totaalklassement van de X2O trofee te behouden. Ze leidt het klassement met een voorsprong van slechts twee seconden op Lucinda Brand.  

Direct vanaf de start was het duidelijk dat Denise een achtervolgingsrace na een slechte start zoals in Hulst wilde voorkomen. Ze gaf direct vol gas en kwam na de eerste ronde door met een voorsprong van zeven seconden op Lucinda Brand, wat haar een bonificatie van 15 seconden in het totaalklassement opleverde. Brand, die gewend is om in het tweede deel van een race naar de kop van de wedstrijd te rijden, moest direct alle zeilen bijzetten om in het spoor van Denise te blijven. Ceylin Alvarado, die in Hulst nog verraste met een mooie tweede plaats, had in de eerste ronde pech waardoor ze direct in een kansloze positie terecht kwam. Sanne Cant maakte voor het eerst dit seizoen indruk door de beide koplopers in de eerste rondes te kunnen bijhouden tot ze door kettingpech wat terugviel.

Bij het ingaan van de derde van zes ronden had Brand een voorsprong van vier seconden op Denise, die iets later na een fietswissel van Brand weer heel even bij haar in het wiel kon komen. Het was echter wel duidelijk dat Lucinda ook haar zinnen op deze wedstrijd had gezet. Ze reed weer weg bij Denise en bouwde haar voorsprong in deze ronde snel uit naar ruim 20 seconden terwijl Annemarie Worst in gezelschap van Sanne Cant steeds dichterbij Denise in de buurt kwam.

Bij het ingaan van de laatste ronde was de achterstand van Denise op Lucinda Brand opgelopen tot 32 seconden en volgden Annemarie Worst op 12 seconden en Cant op 16 seconden achter Denise. In de laatste ronde gaf Brand alles om zoveel mogelijk secondes af te halen van haar achterstand in het totaalklassement. Denise eindigde als tweede op 49 seconden achterstand waardoor ze met verrekening van de bonificatiesecondes nu nog een voorsprong van slechts twee seconden heeft op Brand. De derde plek was voor Annemarie Worst die Sanne Cant achter zich wist te houden. Na afloop verklaarde Denise dat ze in de laatste ronde grotendeels met een lekke band heeft gereden en ze baalde er van dat Brand daardoor een groot gedeelte van haar achterstand heeft kunnen goedmaken.

De volgende wedstrijd van Denise is het NK dat komende zondag 9 januari in Rucphen wordt gereden. De start is om 13:15 uur en is te zien bij Omroep Brabant, zowel op tv als op hun website en facebookpagina en via een livestream op www.nos.nl.

Denise in de achtervolging in Herentals
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2