Na een knappe inhaalrace passeert Denise Betsema als zevende de eindstreep in Hulst.
Na een knappe inhaalrace passeert Denise Betsema als zevende de eindstreep in Hulst. Foto: NOS TV

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Slechte start nekt Betsema in Hulst

Algemeen

Bij de wereldbekercross in Hulst is Denise Betsema er niet in geslaagd om een topklassering voor zich op te eisen. Na een foutje bij de start moest ze vanuit de 20e positie rondenlang jagen om dat goed te maken en kwam daarmee uiteindelijk op de zevende plaats uit.

Hoewel Denise altijd op de voorste rij mag starten is ze maar zelden bij de de eerste rensters te vinden die het veld inrijden. Het pure, explosieve sprintvermogen wat voor een flitsende start nodig is heeft ze nu eenmaal (nog) niet in de benen. Als er dan ook nog iets mis gaat, bijvoorbeeld omdat je niet goed in één keer vast in je pedaal klikt, kost dat een paar tellen en rijden er zomaar zes, zeven rensters zowel links als rechts aan je voorbij. Tot aan het ingaan van de laatste van zes ronden kon ze nog wel de weg naar voren vinden en fietste ze zelfs nog even in zesde positie. Maar een tempoversnelling van Brand aan de kop van het veld, die uiteindelijk won voor Puck Pieterse en Annemarie Worst, kon zij niet meer volgen. De spreekwoordelijk pijp was door de rondenlange achtervolging leeggeraakt. Jammer, want gedurende het grootste deel van de koers tijdens haar achtervolging was ze de snelste renster in de koers. Iets wat haar zelfvertrouwen zal geven voor de laatste twee maanden van het seizoen waarin de hoofdprijzen zoals het NK, WK en de verschillende klassementen nog verdeeld gaan worden. 

Woensdag fietst Denise in Herentals nog een wedstrijd in de X2O Trofee waarin zij nog steeds het klassement leidt voor Lucinda Brand.

Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 20 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen gisteren
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 20 apr, 10:30