Vlnr Zwaag, Witte, Hoogendijk, Bosma
Vlnr Zwaag, Witte, Hoogendijk, Bosma

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

De Texelse in topconditie voor Maandbeker november

Aankondiging

Als aan de overkant al menige golfbaan is overgestapt op wintergreens mogen Willem Hoogendijk, Jos Bosma en Floris-Jan Zwaag afgelopen zondag de beker heffen na weer een heerlijke dag op de mooiste baan van het land.

Het zonnetje en een bescheiden briesje uit het zuidwesten verhullen dat het toch een pittige klus is vandaag. De lage temperatuur haalt lengte uit de bal en de greens in winterstand vereisen een technisch perfecte putting stroke. Iedere beweging in de bal wordt afgestraft op de hobbeltjes.

Categorie 3 heeft het dan ook moeilijk vandaag als Willem Hoogendijk al aan 28 punten genoeg heeft voor de winst. Tonny van Koppen (26) en Hans van Maldegem (25) volgen op korte afstand. Tonny is de enige in deze groep die nog een birdie weet mee te pikken, nota bene in de "grote" negen, en dat onderstreept de uitdaging vandaag op de kleine baan.

De 2de categorie gaat beter om met de omstandigheden. Maricus van de Wetering (31), kleine man, grote daden, scoort goed. Anita Hiemstra (33) doet het nog beter. Twee soepele birdies op hole 5 en 8 kleine baan, prima. Maar het is Jos Bosma (35) die weer een prijs pakt. Jos komt met handicap 14.1 al dicht in de buurt van categorie 1 en zal daar volgende seizoen ongetwijfeld zijn spierballen gaan rollen.

In de 1ste categorie ontspint zich een mooie wedstrijd. De combinatie van eerste negen en par 3 dwingt de lage handicappers om foutloos en intelligent te spelen. Iedereen komt wel aardig door de grote baan, Kevin van Zuilekom (32) verspeelt zijn kans als een jaloersmakende drive op 9 van zo'n 240 meter vervolgens onnodig de Roggesloot in wordt gesliced, maar de wedstrijd moet op de kleine baan gewonnen worden. Vandaag zou een prooi moeten zijn voor Gerdi Reijers (35), ongetwijfeld de soepelste en meest constante putting stroke van de club. Ze kijkt echter een tikje bezorgd als ze in het clubhuis de grijns op het gezicht van Floris-Jan Zwaag (35) ontwaart. Zwaag heeft na zijn perfecte competitieresultaten in het voorjaar geen goede wedstrijd meer gespeeld, maar vandaag is hij uitgeslapen. Op de grote baan alles in de hand gehouden en de kleine baan in precies 27 slagen, genoeg voor de beker.

Longest voor Marijke de Beer en Paul Witte(!)
Neary voor Gerdi Reijers en Martin Siebbeles

Birdies groot, Kevin, Tonny en Adriaan.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 12 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 17 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1