Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Dames Tevoko stijgen wederom op ranglijst

Aankondiging

Concurrent Madjoe uit Enkhuizen was afgelopen zaterdag de te kloppen tegenstander. Met veel strijd en vechtlust hebben de Texelse dames de wedstrijd gewonnen met 3-1. De Texelse dames zijn door deze overwinning naar een vierde plaats geklommen.

Meteen vanaf het begin was duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden, Madjoe was verdedigend heel sterk en pakte vele ballen van de grond waardoor er lange rally's werden gespeeld. Maar Tevoko bleef volhouden in voluit slaan en dat resulteerde uiteindelijk toch in punten. De set ging met 25-18 naar Tevoko.

In de tweede set begonnen de dames iets minder geconcentreerd en bij de stand van 5-10 kreeg Tevoko de moeilijke services van Madjoe niet onder controle. Hierdoor groeide de achterstand en tussen de fouten door pakte Tevoko ook nog prachtige punten maar de achterstand was te groot om deze nog om te zetten in een voorsprong. De set ging dan ook met 20-25 naar Madjoe.

Met veel inzet en fanatisme gingen de Texelse dames in de derde set weer van start. Met uitstekende passes van Joannie van Elk en rake klappen van Liedeke IJdens en Nienke Witte vlogen de punten op het scorebord. Daarnaast moest er nog steeds hard gewerkt worden omdat Madjoe verdedigend heel sterk speelde, hierdoor pakte ook Madjoe haar punten. Madjoe had setpoint op 23-24 maar met sterke service en een goede blokkering aan het net ging de set toch naar Tevoko met 26-24.

Tevoko startte in de vierde set, met de 13-jarige Britte Stuut in de basis, weer voortvarend. Hard geslagen ballen werden afgewisseld met geplaatste ballen en nu was het Tevoko wat een voorsprong nam. Tevoko maakte weinig fouten en deze set ging redelijk eenvoudig naar Tevoko met 25-20.

Heren

De heren van Tevoko zijn hun ongeslagen thuisstatus kwijt. Afgelopen zaterdag moeten de Texelaars hun meerdere erkennen in het laaggeplaatste Simokos uit Bovenkarspel: 1-3.

Bij voorbaat wist de thuisploeg dat men een uitdaging wachtte; de absentie van middenaanvaller Patrick Hollenberg en spelverdeler Jitze Beintema moest worden opgevangen. Met Jan Berend Stuut weer terug van zijn Japanse avonturen en met Jari van Maanen in de gelederen werd de eerste bal geslagen. De groen-zwarten leken geen last te hebben van de wisselingen in het team, met een moeilijke service werd het spel van Simokos dusdanig ontregeld dat de Bovenkarspelse aanvallers niet in het stuk voorkwamen. Na een wat aarzelende start liep Tevoko vlot uit naar een 25-19 setwinst.

In het tweede bedrijf waren de rollen omgekeerd. Nu had de thuisploeg problemen om de passing goed te verzorgen waardoor Stuut zijn aanvallers niet optimaal kon bedienen.  In de rommelige set kwam Tevoko geen moment meer in het spel; 14-25. Hierna werden de Texelse ruggen enigszins geregd. Het vertrouwen kwam beetje bij beetje weer terug en de strijd ging gelijk op, hoewel de wedstrijd geen hoog niveau bereikte. Beide ploegen maakten veel fouten, zowel aanvallend als verdedigend. Tevoko kan een setpoint op 24-23 niet verzilveren, waarna de set uiteindelijk met 24-26 naar de Oranjehemden uit Bovenkarspel ging.

Ook de vierde set kende een soortgelijk verloop met dien verschil dat Tevoko een riant ogende voorsprong van 21-14 pakte. Een vijfde set en dus kans op toch nog de wedstrijdwinst lag in het verschiet, maar op het beslissende moment verkrampte de thuisploeg. Onnodige eigen fouten bracht Simokos op gelijke hoogte en uiteindelijk ging de winst met 23-25 alsnog de Texelse neuzen voorbij.