Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texels Belang stelt vragen over schapenboeten

Politiek

Texels Belang heeft het college vragen gesteld over wat wel en niet is toegestaan bij schapenboete. Zo zijn verharde toegangswegen en parkeerplaatsen niet toegestaan. Volgens Verone Koot van Texels Belang is dit in (zeker) twee situaties wel het geval. 

De door raadslid mw Koot getoonde foto's laten een situatie zien bij een tweetal schapenboeten waar zaken buiten de boet staan opgeslagen of aanwezig zijn. Schapenboeten op agrarisch bestemde grond hebben een agrarische bestemming en mogen ook (enkel) ten behoeve van die bestemming gebruikt worden. Het telen van gewassen of het stallen van landbouwdieren kan invulling geven aan de agrarische bestemming van zo'n boet. Het opslaan of plaatsen van spullen, materialen, goederen is niet toegestaan, uitgezonderd de normale tijdelijke opslag (max 6 maanden) van landbouwproducten zoals bijvoorbeeld het drogen van bollen, of tijdelijke hooiopslag etc.

Bij de boet aan de Hoornderweg waar de paddenstoelenkweker zich gevestigd heeft is onlangs een vergunning afgegeven voor de aanleg van een pad met graskeien, zodat het gras minder stuk gereden wordt. Dit is aangevraagd voordat het reparatieplan ter inzage is gelegd. Er was geen aanlegvergunning nodig (het blijft onder de 400m2 van de uitzondering op het vergunningvereiste) maar wel een 'omgevingsvergunning activiteit werkzaamheden bij een monument'. Als het reparatieplan wordt vastgesteld op de wijze zoals dat in het ontwerp is opgenomen (zie boven), zal een dergelijke verharding in de toekomst niet meer mogelijk zijn. Of er in deze twee getoonde gevallen sprake is van strijdigheden zal later worden uitgezocht.


Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 7 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 12 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1