Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Eindelijk kaartsucces voor Veeger/Stoelinga

Algemeen

Theo Stoelinga en Jos Veeger hadden eindelijk de wind in de rug. Zij waren de sterkste in de negende speelronde van de klaverjascompetitie. In deze ronde bleven de verschillen klein, al verstevigden Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden wel hun koppositie.

Theo Stoelinga en Jos Veeger waren de laatste week niet erg gelukkig aan de kaarttafel. Na twee opvolgende poedels was het duo lelijk gezakt in het klassement. In de negende speelronde hadden de heren eindelijk succes. De score was vooral te danken aan een sterke opening. In de eerste twee partijen werden al meer dan 4000 punten geïncasseerd. Daarna ging het in één partij even mis - er waren trouwens meer koppels die daar deze week last van hadden - maar een redelijk slotakkoord zorgde toch voor de winst. Stoelinga en Veeger haalden 6852 punten. Winst in het klassement leverde het nog niet op, zij blijven vijftiende. De start van Bas Tromp en Frans Stark was nog sterker. Zij openden met een partij van 1989, gevolgd door één van 2338 punten. Daarna kwamen Tromp en Stark twee mannen met een hamer tegen. Tegen Lieuwe van der Veen en Ko Koomen moesten zij genoegen nemen met een zeldzaam lage score van 723 punten. Dankzij een redelijke slotpartij wisten Tromp en Stark de schade beperkt te houden en toch nog 6723 punten bij te schrijven. Zij werden daarmee vierde in deze speelronde en stijgen van vijf naar vier in het klassement. Lieuwe van der Veen en Ko Koomen haalden met 6732 punten net een paar punten meer. Dat was mede door de al genoemde partij tegen Tromp en Stark. Zij haalden daarin 2369 punten maar hadden de pech dat zij er ook een spelletje van slechts 1107 punten bij hadden. Van der Veen en Koomen blijven daarmee stevig op de tweede plaats. Zij zagen echter wel de leiders in het algemeen klassement wat verder weglopen. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden kwamen tot 6775 punten en behaalden daarmee de tweede plaats in de ronde. Wil Maas en Petra Brands tekenden met een score van 6710 punten voor de vijfde plaats. Dat was nog net niet voldoende om de rode lantaarn uit handen te kunnen geven. Zij blijven zestiende maar hebben weer aansluiting met een grote middenmoot. Het gemiddelde was met 6187 punten aan de lage kant. Er werden 29 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement zijn Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden nu 1.038 punten los van Lieuwe van der Veen en Ko Koomen. Bart Weijdt en Willem Koomen handhaven zich op drie en kijken nu tegen een achterstand van ruim 1.600 punten aan.   

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2