Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Georgisch ensemble in Rk-kerk

Aankondiging

Het ensemble "Khareba & Gogia" uit Georgië maakt een tour door Nederland en treedt dinsdag 8 november op in de Rooms-Katholieke Kerk Johannes de Doper in Den Burg, Molenstraat 36.

De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis; wel is er na afloop een collecte. De veelzijdige muziek van het ensemble Khareba & Gogia varieert van vrolijke volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes tot oude traditionele volksmuziek en dansmuziek uit verschillende delen van Georgië.

Khareba & Gogia

Het ensemble bestaat in een deels nieuwe samenstelling uit de vier professionele zangers Levan Goliadze (bas-bariton), Koba Giguashvili (bas), Giorgi Gogitadze  (tenor en multi-instrumentalist), Soso Zurabauli  (tenor) en accordeonist-begeleider Gogi (Zaza) Simonishvili. De leden van Khareba en Gogia hebben een indrukwekkende staat van dienst in bijvoorbeeld het Georgisch staatsensemble Erisioni, Georgisch Radio – en Televisie-Octet, Shvidkatsa, Tiblisi ensemble en meerdere orkesten. De meerstemmige zang wordt door tenor Giorgi Gogitadze aangevuld met een aantal specifieke Georgische instrumenten, zoals panduri, bas-panduri, tsjonguri (soort luiten), salamuri (fluit) en doli (trommel). Daarnaast laat Gogi Simonshvili met zijn accordeon zowel opzwepende dansmuziek als ook de melodische, lyrische kant van het instrument horen.

Repertoire

De veelzijdige muziek van het ensemble Khareba & Gogia varieert van vrolijke volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes tot oude traditionele volksmuziek en dansmuziek uit verschillende delen van Georgië. De tot in de perfectie beheerste meerstemmige liederen worden naast de accordeon, gitaar en piano eveneens begeleid door een aantal specifiek Georgische instrumenten zoals panduri, bas-panduri, tsjonguri (soort luiten), salamuri (fluit) en doli (trommel). Lyrische zang afgewisseld met opzwepende klanken vol dynamiek en verrassende samenklanken maken een concert van Gogia & Khareba tot een onvergetelijke muzikale ervaring met gegarandeerde kippenvelmomenten.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 10 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00