Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Oud-Texelaars verbinden student, freelancer en vluchteling

Human Interest

Oud-Texelaars Bonita Thompson-Witte en Elisabeth Waverijn zijn bezig met een bijzonder bedrijf. Zij koppelen vluchtelingen aan studenten/ freelancers met als hoofddoel het stimuleren van immigratie door het creëren van wederzijds begrip en respect.

Het project is ontstaan uit een cursus die wij afgelopen zomer volgden: 'How to become a start-up in the creative industry?' als onderdeel van de CREA Summer Academy Utrecht. Deze cursus had als doel om met een klein team van maximaal zes mensen een businessplan te ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap, ICT en creativiteit. De teams werden daar ter plekke gevormd, gecoached en begeleid door middel van lezingen, workshops en pitching events. Aan het einde van deze intensieve twee weken moesten wij onze ideeën pitchen voor een lokale jury. Ons team bestond uit zes mensen met vier verschillende nationaliteiten en zes verschillende disciplines. Wij hebben destijds gewerkt aan een concept voor een platform waarbij vluchtelingen (met status) gekoppeld worden aan design studenten/freelancers. Door een serie van ontmoetingen onder begeleiding van een professionele coach delen zij hun dromen, waarden, passies, geschiedenis en cultuur met elkaar op papier. Wat ontstaat is een verhaal van hoe één plus één drie kan zijn, hoe mensen van verschillende afkomst elkaar kunnen verrijken. Vervolgens wordt het sterkste beeld gekozen om geprint te worden op een kledingstuk. Dit kledingstuk wordt door ons op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en verkocht via ons online platform Enrich Each Other.

Het hoofddoel van ons project is het stimuleren van integratie door het creëren van wederzijds begrip en respect. Daarnaast willen wij natuurlijk voor zowel de vluchteling als de student/freelancer een klimaat creëren waarin zij hun talenten kunnen ontwikkelen, hun werk een diepere betekenis kunnen geven, hun netwerk uit kunnen breiden en zodra de verkoop van de producten op gang komt een inkomen kunnen genereren uit hun samenwerking. Met veel trots kan ik zeggen dat ons team de winnaar is geworden van deze cursus en dat wij eind oktober naar Milaan vliegen om mee te doen aan de internationale business contest! Daar moeten wij het opnemen tegen de winnaars van de andere zomerscholen die verspreid over Europa werden georganiseerd.

Deze week zijn wij begonnen met de eerste samenwerkingen tussen vluchtelingen en studenten/freelancers. Om dit allemaal te kunnen faciliteren en om ons prototype te ontwikkelen hebben wij natuurlijk ook de financiële middelen nodig, daarom zijn wij een fundraiser gestart. Momenteel zijn wij nog maar op een kwart van ons streefbedrag en het zou tegenover de jury in Milaan natuurlijk een stuk beter overkomen wanneer wij meer richting de 100 procent zouden zitten."

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 5 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 11 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1