In de workshopruimte worden kunstwerken gemaakt van gejutte materialen
In de workshopruimte worden kunstwerken gemaakt van gejutte materialen

Dit artikel is geschreven door
Kaap Skil Museum

Een duik in het maritieme verleden van Texel

Kaap Skil tijdelijk omgedoopt

Aankondiging

In de herfstvakantie wordt Museum Kaap Skil omgedoopt tot Kindermuseum Kaap Skil. Er is van 15 tot 30 oktober extra veel te doen voor kinderen. Het programma is veelzijdig en verschilt per dag. Het wordt nog lastig om te bepalen wat de leukste dag is om te gaan!

Bij Kaap Skil zijn ze er inmiddels aan gewend: gezinnen met kinderen zijn steevast heel enthousiast bij vertrek. "We wisten niet dat het hier zó leuk was" is een veelgehoorde uitspraak. Om dit 'geheim' breder bekend te maken, wordt het museum de komende vakantie omgedoopt tot kindermuseum. In de vaste tentoonstellingen kunnen kinderen zich urenlang vermaken, maar met de extra activiteiten wordt het helemaal een geweldig gezinsuitje.

Dankzij vele vrijwilligers bruist het op het buitenterrein van het museum. Kinderen mogen de ambachtslieden helpen en uithoren. Bij de touwslagers kun je een springtouw in elkaar draaien, de nettenboeter laat zien hoe hij het kapotte visnet repareert. De modelbouwer en molenaars zijn aan het werk, de visroker laat je graag een visje proeven. Geloof niet alles wat de jutter vertelt; zijn verhalen worden steeds sterker!

In de workshopruimte van het museum worden verschillende inloopactiviteiten georganiseerd. Op 15 en 26 oktober kunnen kinderen er, onder leiding van kunstenares Paulien Valk, een jutkunstwerk maken. Op 18 en 25 oktober liggen er allemaal materialen voor het maken van een scheepsvlag. Miranda Hoogenbosch helpt de kinderen op weg, zodat ze een heel eigen ontwerp mee naar huis kunnen nemen. Op de zondagen kan in het museumcafé een sleutelhanger worden geknoopt. Een stoer sieraad voor aan je sleutelbos! 


In de vaste tentoonstelling van het museum is voor kinderen heel veel te zien, doen en ontdekken. Er zijn speurtochten op verschillende niveaus, voor kleine en grotere kinderen. Een opgeloste speurtocht levert een kleine attentie op. Een leuke uitdaging is ook de wedstrijd 'ontwerp je eigen visserstrui'. De ontwerpen worden opgehangen bij de tentoonstelling Visserstruien II. De mooiste inzending wordt beloond met een prijs.  

Het overzicht van alle activiteiten per dag is te vinden op www.kaapskil.nl bij 'agenda'.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 59 minuten geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 3 uur geleden 3
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 6 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen gisteren 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00