Expositie Eilanddichter in de bibliotheek
Expositie Eilanddichter in de bibliotheek

Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

Expositie Eilanddichter in bibliotheek

Algemeen

Van Eilanddichter Mare van de Mast is vanaf nu tot begin 2017 een expositie in de bibliotheek te zien. De gedichten die ze schreef vanaf haar aanstelling als eerste Texelse Eilanddichter kan men lezen op papier en op de doorlopende presentatie op een scherm. Zoals het gedicht De landingsbaan van Hercules, en een lofzang op de Texelse vogel van het jaar: de scholekster / lieuw. Van de Mast schreef een vers over de opgedoken jurk en over de aangespoelde potvissen. Regelmatig verschijnt er een gedicht van haar hand over een actuele Texelse gebeurtenis. Zoals bij de huldiging van gouden medaillewinnaar Dorian van Rijsselberghe.

Tevens zijn er ook enkele schilderijen geëxposeerd in de bibliotheek. Voor de liefhebbers is er een Gedichtengrabbelton met de uitnodiging: 'Grabbel gratis een gedicht'.

In de vitrine van de Texel-kast liggen bijzondere voorwerpen die Mare inspireren tot poëzie. Zoals een vertragingscapsule, een woordverzachter, buutvrijkrijt, een zonschakelaar en een paradoxale blikverruimer. Deze voorwerpen roepen veel vragen op, die de Eilanddichter alleen zelf kan beantwoorden. Daartoe is er een brievenbus voor brieven, berichten, vragen en gedichten van het publiek.

In De Dennen staat haar recent opgeknapte 'Huisje van bezinning'. Een rieten hutje, waarin men op een boomstronk even kan zitten om de stilte te horen en ideeën of ervaringen op te schrijven in een boek.

Mare van de Mast houdt op internet een blog bij over haar wereld als Eilanddichter van Texel: http://eilanddichter.tumblr.com/

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 17 minuten geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 44 minuten geleden
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45