Zo zou het uitzicht er in de toekomst vanaf de dijk van de PH-polder uit kunnen zien.
Zo zou het uitzicht er in de toekomst vanaf de dijk van de PH-polder uit kunnen zien. Bron: Programma naar een Rijke Waddenzee

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Politiek in de bres voor behoud strandje Ceres

Aankondiging

Texels Belang vindt dat er niet genoeg gedaan is om het recreatief gebruik van het strandje van Ceres veilig te stellen. De partij wil dat het Texelse college van b en w zich daar hard voor inzet.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) stelde eerder dit jaar dat recreatief gebruik van Ceres straks niet meer mogelijk is. De onrust en onvrede die er op Texel over is ontstaan, gaf TB aanleiding voor de raadscommissie van komende dinsdag een motie op de agenda te zetten. " We steunen de zandige dijkversterking, maar vinden het belangrijk dat alle mogelijkheden worden onderzocht om binnen die plannen Ceres te behouden.

Het onverkort vasthouden door HHNK aan de typering natuur die daar ontstaat, zonder mogelijkheid om er te recreëren, zou te maken hebben met de vergunningverlening: de zandige dijkversterking zou alleen mogen als het gebied op de door HHNK geschetste manier wordt ingericht. Met het verlies van Ceres dus, als geliefd strandje." De motie kan in ieder geval op bijval rekenen van Dries Veltkamp (PvdA): "We maken als Tesselaars zelf wel uit op welk strand we lopen. Daar hebben we het hoogheemraadschap niet voor nodig. Het is ons eiland!!!" Overigens lopen er tussen HHNK gesprekken met meerdere instanties die betrokken zijn bij de dijkversterking. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 59 minuten geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3