Jan Jacob Bruin maakt onlangs deze tekening.
Jan Jacob Bruin maakt onlangs deze tekening.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Hondenpoep

Ingezonden

Hondenpoep en de manier waarop sommige eigenaren met de ontlasting van hun viervoeter omgaan. Het wekt irritatie bij velen, waaronder Paula Brouwer uit Den Burg, die de volgende brief stuurde.

Heerlijke vakantie gehad op ons eigen eiland. Ik wil Jan Jacob Bruin bedanken voor zijn "Hondeneiland". Je fietst een stuk en dan een pad in de duinen verkennen. Om van de omgeving te kunnen genieten moet je stilstaan, bij het lopen moet je opletten om niet in een drol te trappen. Ach ja, als je de hond achter je laat lopen hoef je niks te ruimen… Als je allergisch bent moet je niet naar de markt gaan of gaan shoppen…. Eén en al hond. Eén is niet genoeg; 2,3 of 4 staat nog beter. Bij Action moest ik wel van mijn fiets vanwege de volle straat en de honden. Kan de hond het helpen? Hij deed een enorme druk midden op straat. "Mevrouw, zo doen we dat hier op Texel niet", zei ik. Zij keek naar haar man en zijn hond, van plan weg te lopen. "Mevrouw, heeft u geen zakje?", zei ik. "Nee."

Met mijn fiets probeerde ik de mensen uit de drol te houden… Lekker hoor als ze daarna je winkel instappen. Iedereen hield ze in de gaten, eindelijk kwam ze met servetten. Later hoorde ik dat de winkelier nog een emmer water heeft gebruikt. Ga winkelen en laat je honden thuis. Wij waren in een mooi park met graspaden en had gedacht te dauwtrappen, maar toen ik alle honden zag… nee dus. In onze eigen straat rond het gebouw geef ik vaak de waarschuwing niet in m'n tuintje en tegen de muur te plassen. Met m'n blote handen zit ik er dan in. Doe zulke dingen in je eigen tuin, je kunt een hond leren daar op één plaats z'n drol te leggen. Zorg dat je kinderen niet in de berm van Burgse paden terecht komen. Zou de gemeente niet beter weer hondenbelasting gaan vragen? Misschien dat dat helpt.

Paula Brouwer,

Den Burg

Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 9 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 51 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06