Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Adv.

Nazomeren met de Big Green Egg

Zakelijk

Heerlijk buiten kokkerellen in het najaarszonnetje… dat is optimaal genieten met een Big Green Egg in een buitenkeuken op maat bij Keukencentrum Texel.

Roken, grillen, bakken, slowcooking... het kan allemaal op de Big Green Egg! De Big Green Egg is gemaakt van keramisch materiaal dat de warmte goed vasthoudt, waardoor je weinig houtskool nodig hebt. De temperatuur is goed te regelen met de luchtschuif aan de onderzijde en de gietijzeren margrietschijf aan de bovenzijde. Bovendien is de Big Green Egg binnen een kwartier gebruiksklaar... Grote stukken vlees kunnen indirect en langzaam worden gegaard met gebruik van de 'Conveggtor', een keramische tussenplaat die de directe hitte ombuigt en laat circuleren.


Op deze manier werkt de Big Green Egg als een heteluchtoven en kunnen ook brood, cake en pizza worden gebakken... zo fungeert de Egg als een complete buitenkeuken! Roken van vlees en vis kan met behulp van (natte) houtsnippers of een rookplankje. Heel geschikt hiervoor zijn moten zalm op een cederhouten plankje, eendenborstfilet op de huid, kipfilet, spareribs en grotere stukken vlees met verschillende soorten houtsnippers. Naast de populaire Cedar houtsnippers hebben we ook Whiskey, Apple, Hickory, Maple, Pecan en Mesquite in het assortiment die ieder een eigen smaak geven. Ook koudrookspiralen zijn nieuw in het assortiment zodat je o.a. zalm of ganzenborstfilet op een hele lage temperatuur kunt roken.


Maak het je gemakkelijk met de speciale accessoires; met behulp van de pizzasteen maak je overheerlijke pizza's, het gietijzeren grillrooster zorgt voor een prachtig donker grillruitje op gegrillde groenten en bijvoorbeeld entrecote. De kerntemperatuurmeter zorgt voor een perfecte garing van grote stukken vlees. Die zijn tegenwoordig zelfs met afstandbediening leverbaar, zodat je uit je luie stoel de temperatuur in de gaten kunt houden. Zo kun je de buitenkeuken een jaarrond gebruiken en niet alleen in de zomermaanden! Een ombouw voor de Big Green Egg op maat kan in overleg naar uw wensen gemaakt worden. Op onze uitgebreide outdoorafdeling vind je alles wat je nodig hebt, wij adviseren u graag bij Keukencentrum Texel!

Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 19 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 23 uur geleden
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 20 apr, 10:30