Haleigh Dolman en Larissa Klaassen op de baan in Rio.
Haleigh Dolman en Larissa Klaassen op de baan in Rio.

Culinaire medaille...

Column

En ja hoor! Ook 'onze' Larissa en haar 'partner-in-race' komen met een medaille thuis. Zilver!! Toen ik het nieuws hoorde, voelde ik me oprecht trots. 'Super' was het eerste woord wat in me op kwam. En dat vind ik ook; een super prestatie. Goed gedaan meiden!

Ik begreep niet veel later dat pech door een zachte/lekke band de reden was dat ze naast het goud grepen. Ik kan me goed voorstellen dat dat een grote teleurstelling was die wel even verwerkt moest worden. Maar meiden, ik denk dat vele Texelaars het met me eens zijn als ik schrijf dat ik het een super prestatie vind en trots op jullie ben. Zilver is ook een mooie medaille en jullie hebben het toch maar gedaan. Ik doe het jullie in ieder geval niet na. Dus vanaf deze plek mijn felicitaties!

Het mooie bericht kreeg ik mee op de eerste avond van Texel Culinair. Een van de gezellige, jaarlijks terugkerende evenementen in De Koog. Ik maakte het weliswaar vanaf de zijlijn mee, vanaf een terras om precies te zijn, maar het klonk gezellig. Het was prachtig, helder weer met een half maantje die alles goed in de gaten hield. Met regelmaat werd ik op de hoogte gehouden via een stem die door een microfoon de nodige informatie met het publiek deelde. Zo kreeg ik onder andere mee dat er vele toeristen waren uit diverse delen van het land. Noord, oost, zuid en west, ze wisten de Texelse, culinaire gerechten allemaal te vinden. Ook begreep ik dat de gerechten met recht culinair genoemd mochten worden, al was het definitieve oordeel voor de jury. In ieder geval was het mijns inziens een geslaagde eerste avond. Hoe de andere twee avonden waren, was mij ten tijde van dit schrijven niet bekend. Maar ik denk zomaar dat die ook wel een succes waren...

Tineke Stiehl - Timmer

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 35 minuten geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3