Vlnr Houwing, De Geer, Bosma
Vlnr Houwing, De Geer, Bosma

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Herbert de Geer verovert Rabo Maandbeker met overmacht

Sport

Met bijna 50 deelnemers deze zondag is de wedstrijd, ondanks de bijzonder lastige omstandigheden, geweldig bezet. Wind uit het zuidwesten betekent dat alle holes moeilijker worden, en als het dan ook nog aanwakkert naar een lekkere 6 kunnen de golfers aan de bak.

In de 1ste categorie wordt Strokeplay gespeeld, 1 foutje kan al fataal zijn. En velen hebben deze foutjes moeten incasseren. Zo niet Herbert de Geer. Na een bescheiden start in de eerste helft komt hij op de 2de negen echt los en weet deze zowaar in slechts 36 slagen te ronden. En met die mededeling wordt het terras even stil van bewondering. Uiteindelijk 74 netto maakt dat hij de prima prestaties van nummer 2 en 3, Jan Winnubst (80) en Gerbrand Zoetelief (80), ruim voorblijft.

Jos Bosma (33) heeft als motto deze editie "deus et machina" op zijn pet genaaid, maar zo onverwacht is de plotwending niet. In categorie 2 is het vaak stuivertje wisselen met de winnaars. En als het waait doet Bosma het altijd goed. Eerste plaats, en voor hem ook de eerste van dit jaar. Els de Ridder (32), ook een regelmatige winnaar op plaats 2 en Wilfred Mooij (31) completeert hier het podium.

Categorie 3 laat weer eens zien waarom golf toch zo'n geweldig spel is als alle generaties dames en heren elkaar het vuur aan de schenen leggen. De senior Paul Schippers (30) dwingt respect af met een strakke ronde net een puntje beter dan Agnes van Rijkom (29). Maar het is deze keer de jeugd als Yoni Houwing (30) Schippers aftroeft door de laatste holes beter te scoren.

Van Rijkom slaat nog wel de Neary bij de dames. Menno Schuil laat voor deze prijs bij de heren geen twijfel als hij zijn afslag twee duim achter de hole legt.

Longest natuurlijk weer zo'n schuiver van Leo Saal, The King van hole 1, en Tonny van der Vis.

Birdies van Winnubst, De Geer, Schuil (van die neary), Mooij en Hiemstra. Extra pluim voor de birdie van Richard Quartel, met handicap 28 een slag winnen op hole 14! Smullen.

Rabobank zet alle winnaars in het zonnetje dat ondertussen op het feestelijke terras uitbundig de gloeiende gezichten warmt.
 

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 7 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45