Linda Werndly en Elmar Hoornstra van Bubblica met een zeepbellenshow.
Linda Werndly en Elmar Hoornstra van Bubblica met een zeepbellenshow.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Horizontoer op Texel

Cultuur

De Horizontoer, de theatertour die iedere zomer langs de eilanden trekt doet dit weekend Oudeschild en Den Burg aan. Onder de artiesten onder andere Tim Knol die zondag optreedt in de Smulpot.

Op de zaterdag is er muziek rondom de Groeneplaats, Hotel de Lindeboom, op de Stenenplaats, in Question Plaza, de StayOkay, Vincent City Lounge, café De Slock, De 12 Balcken, café De Zwaan en café Mans in Den Burg en aan boord in de haven van Oudeschild. Op de laatste locatie kan men op de zaterdag bijvoorbeeld om 14.45 uur terecht voor een optreden van Tim Akkerman. In 2009 stapte hij uit Di-rect om zijn solo-carrière te starten. Onlangs bracht hij zijn nieuwste single 'This time it's for real uit'. De festiviteiten beginnen zaterdag vanaf 14.00 uur rondom de Groeneplaats in Den Burg. Op die locatie komt ook het informatiebezoek waar men voor alle vragen omtrent het programma terecht kan.

Headliner Knol staat op zondag vanaf 20.00 uur in De Smulpot aan de Binnenburg. Knol heeft al vele jaren ervaring in de muziekindustrie en speelde onder andere op Oerol, Into The Great Wide Open, Noorderslag, Zwarte Cross en op het hoofdpodium van Pinkpop. In café De Slock aan de Parkstraat staat zondag om 20.00 uur de singer/songwriter Mark Lotterman. "Hij weet zo puur geconcentreerd zijn teksten en melodieën te schrijven en te spelen dat het je diep in de ziel raakt. Met zijn rauwe composities en intense voordracht past Mark Lotterman als verhalenverteller naadloos in het rijtje van Tom Waits, Leonard Cohen en Nick Cave", zo wordt de artiest omschreven door de organisatie van de Horizontoer.

Maar als gezegd is Horizontoer meer dan muziek. Het programma is naast talloze muzikanten ook ingevuld met theater. Zo staat het theatergezelschap Troubamour zaterdag vanaf 15.00 uur op de Groeneplaats. En als we de organisatie mogen geloven, mogen we daar wat van verwachten. "Theatergroep Troubamour maakt straattheater, locatietheater en alles daar tussenin. Van lege cafés tot in slooppanden en verlaten huizen: niets is deze theatergroep te gek. Troubamour staat voor fris, geëngageerd en avontuurlijk theater waarin het publiek altijd en onlosmakelijk een deel van de voorstelling wordt."

In de StayOkay zijn zondagochtend vanaf 9.30 uur verschillende kinderactiviteiten en achter de Pofferglop vindt vanaf 15.00 uur een prachtige dansshow plaats. "Omgekeerd. op z'n kop, hangend andersom. Omgedraaid, ondersteboven, à l'envers gedanst", zo meldt de Horizontoer. Het volledige programma met uitgebreide beschrijvingen van alle acts en de de tijdstippen en locaties is te vinden op www.horizontoer.nl.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 43 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15