Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Meer politie, geen nachtbus

Politiek

Het hoogseizoen is begonnen en dus is er vanaf eind juni weer extra versterking bij de politie. Dat meldt de gemeente in een persbericht. Tevens wordt gemeld dat er afscheid is genomen van de nachtbus. 

De zomerpolitie draait vooral avond- en nachtdiensten, zodat de politie 24 uur per dag paraat kan zijn. Ook de dorpswacht is weer op volle sterkte aanwezig in De Koog. De burgemeester roept de bewoners op om ernstige overlast te blijven melden bij de politie via het nummer: 0900 – 8844. Door het melden van overlast kan de politie snel aanwezig zijn en de noodzakelijke maatregelen treffen. De dorpswacht wordt sinds begin juni tot eind augustus ingezet op donderdag, vrijdag en zaterdag. De dorpswacht wordt geleverd door het bedrijf S&O Security en is herkenbaar aan blauwe hesjes met opschrift 'security'.

Nachtbus rijdt niet meer
De nachtbus, die voorgaande jaren zaterdagnacht vanaf De Koog verschillende dorpen aan deed, rijdt dit jaar niet. In de bus was extra beveiliging nodig, de bussen werden vaak vervuild achtergelaten en de bus was vaak maar halfvol. Dit alles maakt het niet meer rendabel om de nachtbus in te zetten. Bezoekers van De Koog wordt gevraagd enigszins gespreid gebruik te maken van de beschikbare taxi's.

Meldingen doorgeven aan gemeente
Voor het doorgeven van meldingen van bijvoorbeeld kapot straatmeubilair en beheer van de openbare ruimte kan de gemeente worden gebeld op nummer 14 0222. Dit nummer kan ook gebruikt worden voor het doorgeven van algemene knelpunten en problemen die met de openbare orde en leefbaarheid te maken hebben. Ook via de website www.texel.nl kan men vierentwintig uur per dag een melding doen. 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 2 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 8 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1