Logo texelsecourant.nl
De Texelstroom. (Foto Jasper Braam)
De Texelstroom. (Foto Jasper Braam)

Texelstroom in september in vaart

De Texelstroom komt pas in september in de vaart als nieuwe veerboot. Dat heeft TESO vanochtend laten weten.

De nieuwe veerboot zou aanvankelijk komende maandag als reserveboot gaan varen, maar daar is vanaf gezien. Volgens directeur Cees de Waal is het schip nagenoeg gereed om in de vaart te worden gebracht, maar moet er ook naar de stiptheid en de betrouwbaarheid van de dienstverlening worden gekeken.

"Augustus is voor ons de drukste maand qua vervoer. Het belang van een stipte en betrouwbare dienstverlening laat zich moeilijk verenigen met het in de vaart brengen van een nieuw schip, aangezien dat doorgaans gepaard gaat met kinderziektes die de dienstregeling kunnen verstoren. Dat valt te voorzien en is iets dat we vooral in het hoogseizoen willen vermijden."

Volgens De Waal is daardoor na zorgvuldige overweging het besluit genomen dat de Texelstroom medio september, ná het drukke zomerseizoen, in de vaart wordt gebracht. "De vaartochten voor de aandeelhouders en medewerkers zullen aanstaande zaterdag gewoon doorgang kunnen vinden. Tijdens die vaartochten is er namelijk voldoende tijd en gelegenheid om eventuele aanloopproblemen op te lossen."

Volgens De Waal kan TESO dankzij het instellen van een zesde vaarploeg de komende weken de bestaande vervoerscapaciteit maximaal inzetten voor haar reizigers. Met ingang van vrijdag vaart de Schulpengat tot en met 29 augustus dagelijks als tweede boot.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!