Elmar Keijser en Frits Nieuwenhuizen (directeur/eigenaar NHbioscopen) tekenen de overeenkomsten.
Elmar Keijser en Frits Nieuwenhuizen (directeur/eigenaar NHbioscopen) tekenen de overeenkomsten.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Elmar Keijser als het nieuwe gezicht van Cinema Texel

Zakelijk

Elmar Keijser is vanaf 1 september het nieuwe gezicht van Cinema Texel. Keijser zal vanaf dat moment de bioscoop beheren en tegelijkertijd als zelfstandig ondernemer de aanwezige horeca (bar, eetcafé en terras) gaan exploiteren.

Frits Nieuwenhuizen (NHbioscopen): "Ik ben ontzettend blij met deze samenwerking, aangezien ik het volste vertrouwen heb in het ondernemerschap van Elmar. Hij heeft als eigenaar van Discotheek de J'elleboog laten zien over de benodigde capaciteiten te beschikken om, zelfs in moeilijke tijden, een onderneming te leiden. Ik ken hem zeer goed en heb hem, in de tijd dat ik op Texel woonde, jarenlang als één van mijn beste vrienden beschouwd. Sterker nog, hij was getuige op mijn huwelijk met Irma (Nieuwenhuizen – De Schutter). Met deze overeenkomst blazen we niet alleen de nodige energie in de Texelse bioscoop, maar ook in onze vriendschap. Ik ben ervan overtuigd dat we er samen voor kunnen zorgen dat de gezelligste bioscoop van Nederland ook daadwerkelijk de gezelligste blijft, en dat de Texelaar (en natuurlijk de toerist) nog jarenlang van de beste films kan genieten, onder het genot van een prima hapje en drankje. Ik wilde voor Texel de allerbeste kandidaat aangezien de bioscoop én Texel me nauw aan het hart liggen omdat ik hier zelf het vak heb geleerd en de kans heb gekregen mezelf en mijn onderneming te ontwikkelen. Texel is voor mij één bak vol met mooie herinneringen."

Elmar Keijser: "In de tijd dat Frits begon met Cinema Texel, kwam hij geregeld bij mij langs in de J'elleboog om folders te brengen. Soms bleef hij hangen voor een biertje en bespraken we het reilen en zeilen van onze bedrijven. Er volgde een vriendschap en zodoende maakte ik vanaf het begin de ontwikkeling van de bioscoop mee. Hoe de films beter werden, hoe hij een extra zaal realiseerde, hoe het terras werd opgezet en de zaken steeds beter liepen. Toen ik in de wandelgangen hoorde dat Frits iemand zocht voor de exploitatie van de cinema, besloot ik er een telefoontje aan te wagen: het leek mij een mooie uitdaging. Snel volgde een gesprek, waaruit duidelijk werd dat het nog steeds goed zat: vriendschappelijk, maar ook op zakelijk gebied. Vrijdag 10 juni werd het contract getekend, in september start ik met de exploitatie. Ik kijk hier erg naar uit en hoop op een succesvolle, lange samenwerking."

NHbioscopen is een Nederlandse bioscooponderneming, gerund door Frits en Irma Nieuwenhuizen, die zijn oorsprong heeft op Texel. Sinds 1992 is Frits Nieuwenhuizen eigenaar van Cinema Texel. In 2006 kwam daar CineMagnus Schagen bij (5 zalen en 560 zitplaatsen) en in 2012 CineMeerse Hoofddorp (8 zalen en 1100 zitplaatsen). NHbioscopen ambieert de grootste Nederlandse bioscooponderneming te worden en heeft voor de nabije toekomst nog drie nieuwbouwplannen waarvan de meest concrete CineSchalkstad Haarlem (6 zalen, 1000 zitplaatsen) is. De opening van deze bioscoop staat gepland voor kerst 2017.

Elmar Keijser (42), geboren en getogen Texelaar, was jarenlang uitbater van Discotheek de J'elleboog. Na de verwoestende brand in 2012, deed de ondernemer een stapje terug. Tijdens zes jaar in het hotelwezen, leerde hij meerdere aspecten van de horeca kennen. Keijser start in september met het exploiteren van Cinema Texel, waar hij zijn ervaring en de nieuw vergaarde kennis in de praktijk wil brengen. De ondernemer hoopt de laagdrempelige uitstraling te behouden, een levendige sfeer te creëren en wil jong en oud tijdens een bioscoopbezoek een leuke middag of avond bezorgen.

Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 19 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 22 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00