Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texels rundvlees centraal op open dag

Zakelijk

Op twee plekken op Texel is vandaag te zien hoe in de dagelijkse praktijk wordt omgegaan met Texels rundvlees.

Dat is op de boerderij van Piet van der Star in het Hogeberggebied (achter Brakestein) en bij Boschma Slachtbedrijf Texel aan de Vang in Oudeschild.

Van 10.00 tot 15.00 uur zijn de koeien te zien in de stal en in de wei, hoe ze worden geslacht en wat er vervolgens met het vlees gebeurt. Het Texels rundvlees blijft op het eiland, waardoor het voor de consument makkelijk te herleiden is waar het vlees vandaan komt.

Bezoekers van de open dag kunnen bij Van der Star ook proeven hoe het Texels rundvlees smaakt.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 5 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30