Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Yurt op de Hoge Berg voldoet niet aan de regels en moet wijken

Politiek

De yurt die door Jacco Dros en Mariëlle Glorie is geplaatst tussen het Skillepaadje en de Schilderweg moet weg. De yurt voldoet niet aan de definitie van kampeermiddel. Het college stelt dat de yurt niet voldoet aan de regels van het bestemmingsplan.

De definitie van een kampeermiddel is volgens de gemeente dat deze, gelet op zijn constructie, omvang en vorm geschikt is om te worden vervoerd. De traditionele ronde tent voldoet niet aan deze voorwaarden. De tent staat op een verhoging van schelpen en is aangesloten op de riolering van het huis. De houten binnenvloer is vastgemaakt aan onderliggende balken. Bovendien is het onderkomen voorzien van een aanrecht, houtkachel en een houtgestookt fornhuis. Dit alles maakt de yurt geen tent, maar een bouwwerk in de ogen van de gemeente. Een andere eis is het goed in het landschap inpassen van de yurt. Ook hier is volgens het college geen sprake van. Vanaf diverse plaatsen in het Hogebergebied is het bouwsel zichtbaar en past niet binnen de gebiedskenmerken, zoals deze zijn opgenomen in het Beeldkwaliteitsplan Buitengebied.

Een ander probleem speelt op hetzelfde perceel met de aanleg van parkeervakken. Op basis van verleende omgevingsvergunningen dienen op het perceel in totaal 23 parkeerplaatsen te worden aangelegd. Bij een recente controle bleek dat er slechts twaalf parkeerplaatsen zijn. Wanneer de parkeerplaatsen niet of niet volledig worden aangeleverd, wordt de omgevingsvergunning niet volledig uitgevoerd. Dit kan een grond vormen voor intrekking van de vergunning.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 14 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 17 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00