Het nieuwe kantoor van Texel Noordkop Logistics op bedrijventerrein Kooypunt.
Het nieuwe kantoor van Texel Noordkop Logistics op bedrijventerrein Kooypunt.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Adv.

Overslagbedrijf Texel Noordkop Logistics houdt op 28 mei open dag

Zakelijk

Veel goederen die van de overkant naar Texel komen, worden overgeslagen bij Texel Noordkop Logistics in Den Helder. Het transport- en expeditiebedrijf aan de Breeuwersweg, op het industrieterrein Kooypunt bestaat vijftien jaar en heeft een nieuw kantoor in gebruik genomen. Dat wordt gevierd met een open dag op zaterdag 28 mei, van 14.00 tot 17.00 uur.

Texel Noordkop Logistics is een dienstverlenend transportbedrijf, gespecialiseerd in vervoer, distributie, opslag en warehousing van en naar Texel. Vrachtauto's, bestelwagens, trailers en een koel- en vriesauto van Texel Noordkop Logistics gaan dagelijks met de boot over en brengen pakketten, pallets, rolcontainers, etc. naar de ontvangers op het eiland. De planning wordt al 15 jaar verzorgd door Nico Koster en Huib van Mastrigt.

''Wij zijn voor veel bedrijven van de overkant een aanleverpunt voor goederen die bestemd zijn voor Texel'', vertelt directeur Wim Schotsman, samen met Texelaar Dennis Wetenkamp aandeelhouder van Texel Noordkop Logistics. ''Vervoerders met goederen voor supermarkten, winkels, horecazaken, agrariërs, logies- en andere bedrijven en particulieren, leveren bij ons hun goederen aan. We hebben hier een loods van 1400 vierkante meter met vier loading docks waar vier vrachtwagens tegelijk kunnen laden en lossen. We hebben hier koel- en vriescellen waarin we bederfelijke goederen op de juiste temperatuur kunnen bewaren. Het varieert van Italiaans ijs tot vleeswaren. Maar ook allerlei andere goederen voor het eiland. Post NL levert de pakjes bij ons, maar we ontvangen hier ook complete bankstellen, leitjes voor de kerk en zuurstofapparaten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt hier. Veel bedrijven die vroeger zelf de boot pakten en hun spullen naar Texel brachten, leveren het nu hier af. Door vrachten naar het eiland slim te combineren, zorgen we voor efficiënt transport naar de afnemers verspreid over Texel. Daarmee besparen we kosten en kunnen tegen aantrekkelijke prijzen werken, zodat het transport voor leveranciers en afnemers betaalbaar blijft.''

Dagelijks is het een komen en gaan bij Texel Noordkop Logistics. ''We hebben meer dan tweehonderd klanten. Voor het transport naar Texel werken we samen met meerdere bedrijven, zoals onze vaste vervoerder Ster Selektvracht Texel en AB Texel.'' Het bedrijf op het Kooypunt is in vijftien jaar behoorlijk gegroeid. ''Vorig jaar hebben we een loods aangekocht en in mei hebben we een nieuw kantoor in gebruik genomen. Steeds meer bedrijven zien in dat het combineren van ladingstromen veel voordelen met zich meebrengt. Andersom is het ook zo dat producten van het eiland hier vandaan naar de bestemming elders in het land worden gebracht. We hebben ook een afdeling internationaal transport. We hebben veel contacten en relaties en kennis van douane- en andere zaken waarmee je bij in- en export te maken hebt. Door ons netwerk is elke bestemming in Europa en daarbuiten betaalbaar bereikbaar. We zijn trots op wat we hebben gerealiseerd en willen dat graag laten zien.''

Relaties, ontvangers, familie, vrienden en andere belangstellenden zijn welkom op de open dag. Wie zich vooraf per mail aanmeldt, maakt kans op een rondvlucht boven Texel voor twee personen.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 20 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2