Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

TexelPop nieuwe stijl kiest voor opzet Noorderslag

Algemeen

'De crème de la crème van de Nederlandse muzikale talentenvijver op een groot Texels buitenpodium', promoten de organisatoren van TexelPop, dat vrijdag 17 en zaterdag 18 juni in Den Burg wordt gehouden. Voor wie dat wel erg ambitieus vindt klinken: een van de hoofdacts op de tweede dag is de band Storksky, die een week eerder Pinkpop opent.

TexelPop werd voor het eerst gehouden in 1980. TexelPop 2016 is een initiatief van een nieuwe stichting, Stichting Evenementen Texel, die zich als doel heeft gesteld om vier festivals per jaar te organiseren. De productie is in handen van Jeroen Schoo, al meer dan tien jaar de drijvende kracht achter Sommeltjespop en andere festivals. Anders dan vroeger treden niet alleen Texelse bands op. 'Het is onze ambitie om nu acts te presenteren die over een paar jaar wegens groot succes onbetaalbaar zijn. Een beetje zoals op Noorderslag', zegt Jeroen.

Hij heeft een neus voor 'talent met potentie' (de term is van het stichtingsbestuur). Bands als The Handsome Poets en Go Back to the Zoo waren het ene jaar nog in De Waal op Sommeltjespop te zien en één of twee jaar later op Pinkpop. Met uitzondering van Storksky misschien kent TexelPop 2016 op het eerste gezicht geen grote namen. "Maar de programmering is ijzersterk. Ventjes van achttien die over tien jaar op de grote festivals spelen. En misschien wel eerder', karakteriseert Jeroen trots. 'The Fuel staat ook op De Zwarte Cross en bands als Anthony's Putch, Radio Eliza, Blupaint en Bells of Youth hoor je regelmatig op de radio of zie je bij De Wereld Draait Door."

Schoo en de zijnen zijn muziekliefhebbers, uiteraard. Daarnaast willen ze met hun festivals "een bijdrage leveren aan een gezond, levendig en afwisselend cultureel klimaat, waarin Texelaars en toeristen zich thuis voelen." "Zo'n klimaat is goed voor de economie, het versterkt de aantrekkelijkheid van het eiland en maakt Texel een prettige plek om te wonen, te werken en te recreëren."

Met TexelPop hopen ze bovendien jongeren te motiveren om zelf muziek te gaan maken. Niet voor niets zijn twee jonge Texelse bands gevraagd het festival te openen.


Voorverkoop

TexelPop wordt gehouden op het (luw) gelegen terrein tussen zwembad Molenkoog en het gemeentehuis in Den Burg. Het festival begint op vrijdag om 13.45 uur, op zaterdag om 14.00 uur en duurt op beide dagen tot 23.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.texelpop.nl. Daar kan overigens ook een kaart worden besteld die toegang geeft tot alle drie de zomerfestivals op Texel; TexelPop, SommeltjesPop en Sarasani. TexelPop kost in de voorverkoop €10,00 per dag en €17,50 voor de twee dagen. Aan de poort is het € 15,00 per dag. Voor jeugd t/m 17 jaar is de prijs in de voorverkoop €2,50 per dag, €5,00 voor het weekend. Aan de poort is het €5,00 per dag.

Programma TexelPop

Vrijdag 17 juni

13.45 Paul's Basement

15.00 The Fuel

16.45 Anthony's Putsch

18.30 Friars

20.15 DIFF

22.00 Milkbar

Zaterdag 18 juni

14.00 Goodbye Mosquito

15.45 Project Bongo

17.30 Radio Eliza

19.00 Blupaint

20.30 Storsky

22.00 Bells of Youth

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 4 uur geleden 6
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 6 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 8 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen gisteren
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? gisteren 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10