Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Circus Herman Renz maakt comeback op Texel

Toerisme

Voor Milko Steyvers is vrijdag een wens in vervulling gegaan. De clown die furore maakte met Circus Herman Renz is terug in de piste. Samen met collega-clown Mischa begon hij namelijk aan de eerste van zijn serie optredens in de Spiegeltent op De Krim in De Cocksdorp. 

Na de gebeurtenissen in de maand oktober van het vorig jaar, waarbij het Nationaal Nederland Circus Herman Renz de bedrijfsactiviteiten noodgedwongen moest beëindigen, werd het oorverdovend stil voor de kleine clown. Door een samenwerkingsverband tussen de Duursma Groep, een van Nederlands grootste organisatoren op het gebied van evenementen in het buitengebied, en het Recreatiepark De Krim in De Cocksdorp ontstaat een unieke gelegenheid voor Milko om weer terug te keren in de wereld van zand en zaagsel. "Ik ben tevreden. Ik vond het heel spannend. Het maakt niet uit of je voor tien of tweeduizend mensen optreedt. De eerste keer dat je wat nieuws probeert is altijd spannend", zegt een zichtbaar opgeluchte Milko vlak na de show. 


Het enthousiasme spatte van het duo af en de kinderen en ouders genoten zichtbaar. "Dat maakt het zo mooi. Ik ben nu 53 en zit al sinds mijn zevende in het vak. Mijn hart ligt hier. Ik ben dolgelukkig nu ik mijn comeback gemaakt heb", vertelt de clown en oud-directeur van Circus Renz zichtbaar geroerd. 

Wie hem gisteren gemist heeft, hoeft niet te te treuren. Tot en met 16 mei treedt hij iedere dag om 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur op. Bovendien wordt de show aan de lopende band vernieuwd, waardoor het duo iedere keer verrast. Ook in de zomervakantie komen de clowns tien weken lang optredens geven. Voor zowel jong als oud een aanrader. 


Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 16 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 22 uur geleden 72
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
medewerker planning gezocht gisteren
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2