Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Adv.

Moederdag is een uitstekend moment om te 'beginnen met groeien'

Zakelijk

Een sieraad met diamant is niet alleen mooi, maar tevens een interessant en leuk spaarsysteem. Het is in veel gevallen mogelijk om het sieraad met diamant te laten groeien. Dit noemen we de 'groeibriljant'. "Moederdag is een ideaal moment om daar mee te beginnen", legt Kim Kruk van juwelier Tromp uit. Samen met het Nederlandse familiebedrijf R&C Diamond Jewellery bieden zij de klant een interessant systeem.

"Het werkt simpel. Iemand heeft een sieraad met diamant, maar wil graag iets nieuws. De klant komt met het sieraad naar ons toe en wij beoordelen of het sieraad kan groeien. Indien dit het geval is wordt het sieraad opgestuurd naar R&C Diamond Jewellery die de dagwaarde van het sieraad taxeert. De klant kan het sieraad inruilen en krijgt dit bedrag in korting bij een groei van minstens vijftig procent", legt Kim uit. Aan de hand van een voorbeeld maken we het wat concreter.

Men koopt voor €500,- een ring met een briljant. Men spaart en gaat met de ring naar juwelier Tromp om de dagwaarde te laten vaststellen. Neem hiervoor wel het sieraad, het certificaat en/of de bon mee. Kim zoekt de dagwaarde op, die bijvoorbeeld €550,- is. Het nieuwe juweel moet minstens vijftig procent duurder zijn, dus in dit geval €750,-. Vervolgens zoekt de klant een nieuw juweel uit, bijvoorbeeld voor €850,-. Dan krijgt de klant €550,- korting bij inlevering van de oude diamant. "Voor slechts €300,- hebt u een gloednieuwe ring met een grotere of meer diamanten. Zo kunt u uw sieraad eindeloos laten groeien", vertelt Kim.

Taxatie

Niet alleen voor sieraden die u gebruikt is dit een ideale oplossing. Wat te denken van erfstukken of sieraden die al jaren liggen te verstoffen in het juwelenkistje? Dit is een ideale manier om deze familiestukken een tweede leven te geven. "Weet men niet of het een echte diamant is of wil men gewoon weten wat een sieraad waard is? Loop gerust eens binnen voor een vrijblijvende taxatie. Ook denken wij graag met de klant mee over andere mogelijkheden. Soms hoeft een sieraad alleen opgeknapt of aangepast te worden."

De samenwerking

De keuze voor een samenwerking met R&C Diamond Jewellery is een bewuste. Het bedrijf heeft dezelfde waarden als juwelier Tromp en de basis voor een langdurige samenwerking is dan ook gelegd. R&C is een familiebedrijf dat al bijna 70 jaar met grote passie de meest prachtige sieraden ontwerpt en vervaardigt voor de Nederlandse vrouw. "De traditie en de historie van dat bedrijf in combinatie met het vakwerk dat zij leveren spreekt ons enorm aan", vertelt Anne-Rinke Kruk.Heeft u geen diamant om te laten groeien, maar bent u wel op zoek naar dat ene mooie (Moederdag)cadeau? Kim en Anne-Rinke helpen u graag!

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 38 minuten geleden 2
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 21 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30