Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Angry Birds: De Film

Cultuur

De Kidsmiddag op zaterdag 14 mei in Cinema Texel staat in het teken van "De Nationale Vogelweek". Speciaal voor kinderen de voorpremière van de nieuwe bioscoopfilm Angry Birds: De Film! Doe mee met de prijsvraag en win gratis kaartjes.

Tijdens deze KidsMiddag krijgen kinderen bij aankomst een welkomstdrankje. Ook kunnen ze de enige echte Angry Birds: Red, Chuck en Bomb ontmoeten en met hen op de foto. Voor aanvang van de film geeft bioloog en vogelkenner Klaas de Jong een korte presentatie. De middag start om 16.00 uur en kaartjes kosten €9,- per persoon. Angry Birds: De Film wordt vertoond in de 3D Nederlands gesproken versie. Kaarten zijn te reserveren via www.cinematexel.nl of telefonisch via 0222 312027.

Het verhaal

Angry Birds: De Film speelt zich af op een prachtig eiland. Alle vogels die op dit paradijselijke eiland wonen zijn erg blij, vrolijk en gelukkig, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes: Red (Jason Sudeikis), een temperamentvolle vogel met een slecht humeur, de hyperactieve supersnelle Chuck (Josh Gad) en de opvliegende Bomb (Danny McBride), met een heel kort lontje… Wanneer er vreemde groene biggen op bezoek komen zijn het juist deze buitenbeentjes die moeten uitvogelen wat de biggen van plan zijn.

In de originele versie met de stemmen van o.a. Jason Sudeikis (We're the Millers, Horrible Bosses), Josh Gad (Frozen), Danny McBride (This is the End), Maya Rudolph (Bridesmaids), Kate McKinnon (SNL, Ghostbusters), Bill Hader (Cloudy with a Chance of Meatballs) en Peter Dinklage (Game of Thrones).

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Eddy Zoëy (Red), Enzo Knol (Chuck), Murth Mossel (Bomb), Robin Martens (Stella), Frank Lammers (Mighty Eagle), Isa Hoes (Matilda), Jörgen Raymann (Rechter Peckinpah), Ruben Nicolai (Leonard) en Giel Beelen (Ross).

ANGRY BIRDS: DE FILM draait vanaf 18 mei 2016 in de bioscoop, in 2D en 3D. In de originele en Nederlands gesproken versie. Vanaf 14 mei voorpremières. www.angrybirdsfilm.nl www.facebook.com/AngryBirdsFilmNL

Prijsvraag

Welke vogel is in 2016 uitgeroepen tot Eilandvogel?

A: Grutto

B: Scholekster

C: Kievit

D: Lepelaar

Stuur de goede oplossing naar redactie@texelsecourant.nl en maak kans op twee gratis toegangskaartjes voor de Kidsmiddag met de film Angry Birds: De Film. Insturen uiterlijk vrijdag 6 mei.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2