Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Adv.

Widex legt met de nieuwe Unique-serie de lat weer hoger

Column

Hoorzorg Bakker geeft vrijdag 29 april samen met Widex Unique een demonstratiedag, geheel gewijd aan het nieuwste hoortoestel de Widex Unique440. Deze bijeenkomst zal vanaf 14.00 uur plaatsvinden in Hotel Den Burg aan de Emmalaan.

'De Widex Unique440 kan meer geluiden verwerken dan andere hoortoestellen, wat betekent dat u meer details vanuit de omgeving waarneemt zelfs in een rumoerige omgeving zoals een feest of een bioscoop en dat zo natuurgetrouw mogelijk. Met dit toestel kunt u gesprekken weer volgen, ook in een rumoerige omgeving', vertelt Erik Bakker van Hoorzorg Bakker. De Unique440 is het meest uitgebreide toestel van fabrikant Widex, speciaal voor degene die zeer hoge eisen stelt aan spraak verstaan in rumoer en comfort.

Low-Level Noise Reduction

Hoewel het kunnen horen van zachte geluiden belangrijk en ook prettig is, geldt dat niet voor álle zachte geluiden. Veel hoortoesteldragers ervaren het gezoem van bijv. de koelkast of de airco als storend. Dit hoortoestel maakt daarom onderscheid tussen gemoduleerde geluiden -zoals het kraken van sneeuw onder je schoenen, het zachtjes knappen van het hout in de open haard of het spinnen van de kat– en ongemoduleerde geluiden, zoals de koelkast of airco. De zachte, ongemoduleerde geluiden worden gedempt, waardoor een Unique-toestel heel rustig klinkt.

Windruisonderdrukking

Het spelen van de wind rond hoortoestelmicrofoons zorgt voor een heel luid geluid in de hoortoestellen, wat door hoortoestelgebruikers als storend wordt ervaren en het verstaan van spraak. Hoortoestellen uit de Unique440-serie hebben een zeer uitgekiend systeem dat windgeluid zo kan dempen dat het minder storend wordt. Uniek is dat dit systeem in elk hoortoestel afzonderlijk werkt, zodat ook mensen die maar één hoortoestel dragen ervan kunnen profiteren en het tijdens bijv. een fietstocht niet uitmaakt aan welke kant de medefietser rijdt. De eerste praktijktesten, die onder andere in een windtunnel zijn uitgevoerd, zijn veelbelovend. Maar natuurlijk is iedereen anders, dus om te weten of deze toestellen ook voor u uniek zijn kunt u ze het beste zelf proberen.

'Velen dromen al jaren van een hoortoestel waarmee spraak verstaan ook in rumoer mogelijk is. Met de Unique440 kan deze droom werkelijkheid worden', vertelt Bakker. Op onze demodag kunt u met een draadloos koptelefoonsysteem ervaren wat het hoortoestel doet. De dag bestaat uit drie demonstratiesessies te beginnen om 14.00 uur, daarna om 16.00 uur en de laatste om 19.30 uur.

Om een goede verdeling te krijgen en mensen niet teleur te hoeven stellen is aanmelden vooraf wenselijk. Dit dat kan via telefoonnummer 06-5759 0000 of 0223- 769 073.

In 2016 bestaat Widex 60 jaar. Nog nooit klonk een Widex-hoortoestel zo goed als UNIQUE.


Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 9 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30